Mona poserar gärna med landets nya adelsdamer.

Den 3 november startar en programserie (propagandaserie) i SvT som heter Halal-tv. Programserien leds av de muslimska adelsdamerna Cherin Awad, Dalia Azzam Kassem och Khadiga el Khabiry.
SvT
”I programmet diskuterar vi samhällsfrågor som kan vara lite problematiska. Det blir en lite annan infallsvinkel än den vanliga, eftersom alla vi tre som leder programmet är troende muslimer”
– Så vad exakt menar dom om samhällsfrågor som kan vara lite problematiska? För att Islam förbjuder eller har sina regler som den svenska lagstiftningen inte tar hänsyn till eller?

”-Det blir en lite annan infallsvinkel?”
– Att vi otrogna ska få se propaganda där muslimer kommer att ställa krav på ändringar?
– För att samhällsfrågor som kan vara lite problematiska ska bli mindre problematiska, så måste ju samhället och dess lagstiftning helt enkelt anpassa sig till Islam. Islam anpassar sig inte till samhället.

-I premiärprogrammet ställs frågan om Sverige håller på att bli som Egypten. Khadiga tycker att Sverige förändras, mer och mer börjar hennes hemland likna hennes föräldrars.

– Du är inte ensam om att se islamsieringen av samhället, med olika krav från de muslimska invånarna om särbehandling.

– En av adelsdamerna Cherin Awad, var med i ett annat program på SVT (2003), ”Existens” hette programmet och då tyckte Cherin Awad att otrohet borde bestraffas med stening.

Då 2003 tog programedaren i Existens upp ett fall med en ogift kvinna i Nigeria som riskerade att bli stenad till döds. Hennes brott var att hon hade fött ett barn utan att vara gift. Om detta brott tyckte Cherin att kvinnan borde straffas med stening och därmed döden.

Nyheter24

Det här med stening av kvinnor tar hon tillbaka nu och antagligen är det bara ett spel för galleriet.
Expressen

Lästips: Integrationsbloggen och Muslimska friskolan

En blogg med namnet ”Rum237” som upptäkte SvT:s censur av Cherin Awad uttalande i Existens (SvT sidan är ändrad nu) och detta hittade jag i ovan nämnda blogg. Antagligen är det något barn från den nya adeln som skrivit bloggkommentaren.

Självklart blev alla bloggar som kritiserade Cherin klassade som ” nazistbloggar” av SvT.

Expressen har en ”ledare” om ämnet.

Annonser