Uppdaterat blogginlägg:

Idag kom domen i gruppvåldtäktsmålet i Lunds tingsrätt. Två av våldtäktsmännen dömdes för grov våldtäkt mot barn och den tredje för våldtäkt mot barn. De tre ska också gemensamt betala 184000 kr i skadestånd till flickan. Övergreppet skedde i en lägenhet i centrala Landskrona. De tre 15-åriga pojkarna har suttit häktade eftersom brottet var så grovt.
– Den mest drivande i trion fälldes för grov våldtäkt mot barn samt stöld. Han dömdes till sluten ungdomsvård i ett år.

– En av de andra pojkarna fälldes för samma brott och ska avtjäna ungdomsvård med särskild vårdplan medan den tredje dömdes för våldtäkt mot barn till ungdomsvård och 80 timmars ungdomstjänst.
– De två första ska kvarhållas i häkte medan den tredje frigavs då domen avkunnades på tisdagseftermiddagen.
SvD

Läs mer på Fria Nyheter

– Även en annan gruppvåldtäkt är begången, denna gång i småländska Alvesta. En 22-årig kvinna blev utsatt för en gruppvåldtäkt av fem män. Fyra män sitter häktade för detta övergrepp. Kvinnan följde med en av männen hem efter att ha varit ute och roat sig på fredagskvällen. Väl inne i lägenheten väntade ytterligare fyra män.

Bloggen Fria Nyheter har tagit del av häktningen och inte heter de som är häktade Pelle, Kalle, Anton utan de har nysvenska namn som Mohammed, Ahed mm.

Alla fyra som är misstänkta för gruppvåldtäkten i Alvesta är omhäktade till den 7 november.
SMP 2008-10-23

——————————————————————————————–
Bloggpost 6 september 2008

Tre av landets sk ”pensionsräddare” blev häktade av Lunds tingsrätt i torsdags. De är misstänkta för att ha gruppvåldtagit en 15-årig flicka i Landskrona. Övergreppet ska ha skett förra lördagen.

– Från häktningsförhandlingarna rapporteras att en av de häktades pappor gör ”tummen upp” till sin våldtäktsmisstänte avkomma. Varför inte Kvällspostens reporter frågar pappan efteråt varför han gjorde tummen upp framgår inte av artikeln.

– Den huvudmisstänkte var redan i mars iår inblandad i en brutal misshandel av en flicka. Misshandeln bestod i att han sparkade omkull en tjej och sedan hoppade på hennes huvud så att näsan bröts och fyra tänder skadades, en så illa att den ramlade ut.

– Den huvudmisstänkte 15-åringen var bråkig i skolan redan 2002. Då beslöt socialtjänsten att omhänderta honom, men föräldrarna gömde honom och inget hände.

Bloggen Fria Nyheter har tagit del av häktningsbeslutet och vem och vilka dessa pensionsräddare är så finns det att läsa där.

KvP

Annonser