Igår lämnade åklagare in åtalet mot den ”folkkäre artist” som Aftonbladet väljer att kalla han för men han är känd under namnet Daniel ”Papa Dee” Wahlgren till Stockholms tingsrätt.

Åtalspunkterna är att mannen är på sannolika skäl misstänkt för misshandel och grov misshandel av sin 20-åriga fru.
– Frun skrev efter gripandet på sin blogg att stjärnan ”är helt oskyldig”. Hon menar att det inte var frågan om någon misshandel – utan att hon fått en ångestattack. (frun har slutat att blogga eller har lösenordskyddat den). Hon har konto på Facebook.

Poliserna som gick in i lägenheten fann hustrun, kraftigt blödande från ett jack i huvudet i sängen. På köksgolvet i parets lägenhet hittade poliserna ett sönderslaget blockljus. Det fanns både hårstrån och blod på ljuset. På köksluckorna och väggarna hade det stänkt blod och golvet var nedfläckat.
”- Det var mycket blod, utspritt över hela lägenheten”, sammanfattar polisen.

Enligt kammaråklagare Elisabeth Kindblom har artisten kastat in sin fru i en stenvägg, släpat henne i håret in i lägenheten och slagit henne i huvudet med ett tillhygge, troligtvis ett blockljus. Frugan fick ett bland annat ett sår i huvudet, samt blåmärken och skrapsår över stora delar av kroppen. Åklagaren bygger sitt åtal på ögonvittnen till de båda misshandelsfallen under natten mot den 14 september, samt grannar och en tidigare flickvän.

– En tidigare flickvän som tog kontakt med polisen/åklagaren har berättat att hon blev misshandlad av Papa Dee 5-6 gånger om året och han var mycket våldsam.
– Papa Dee hade 2.0 promille i blodet vid kontroll.
– Frun säger att det var hon själv som slog blockljuset i sit huvud och som orsakade ett ”litet jack” på ca 7 cm men Rättsmedicinalverket säger att detta inte är möjligt. Kvinnan säger i förhör att hon bara har diffusa minnen av vad som hände i lägenheten. Hon säger att de bråkade och att hon sedan tog blockljuset och slog det i sitt eget huvud.

– Rättegången börjar på måndag i Stockholm.
– Vilket straff som åklagaren yrkar på kan man ej läsa sig till men om han fälls på åtalspunkterna kan inget det nog inget annat än en fängelsedom utdömas.

Aftonbladet 1 och Aftonbladet 2
SvD

Annonser