Jag har innan rapporterat på bloggen om ungdomsgäng i Trolhättan som trakasserar medborgarna och nu har turen kommit till Klockaregårdens äldreboende i stadsdelen Kronogården i Trollhättan.

TTELA rapporterar om ungdomsgäng som skjuter in i en 90-årig kvinnas lägenhet, anlägger bränder och uppträder hotfullt mot dem som ska in i äldreboendet Klockaregården och nu fruktar äldreomsorgens personal på Kronogården för både sina egnas och åldringarnas liv.

Ett axplock av vad dessa åldringar och dess vårdande personal får utstå av dessa ”ungdomsgäng”.

– Många bränder har anlagts. Nyligen brann äldreboendets cykelförråd ner. Att ersätta cyklarna kostar 40 000 kronor, pengar som måste tas från äldreboendets ansträngda budget.

– Hemtjänsten vågar inte cykla till vårdtagarna på kvällen utan åker alltid två personer i bil.

– Personalen vågar inte cykla hem från jobbet utan hämtas av anhöriga.

– Både hemtjänstens och personalens bilar har fått repor i lacken.

Alla dessa händelser och att personalen känner sig otrygga har gjort att de skickat ett brev till omsorgsförvaltningen i Trollhättans kommun. Något som inte nämns i brevet, men under jul- och nyårshelgerna utsattes äldreboendet för beskjutning med raketer. Vakter sattes in, men togs bort då vaktbolaget inte ansåg sig kunna garantera vakternas säkerhet. Personalen och åldringarna fick klara sig själva. Ligisterna ska även ha tagit sig in på äldreboendet och där gått runt och bankat på de äldres dörrar.

Annonser