Nu har Skånetrafikens svar till diskrimineringsombudsmannen (DO) inkommit. Skånetrafiken och SJ (lokföraren är anställd av SJ) anser att det inte handlar om någon som helst form av etnisk diskriminering av lokföraren mot Khaled Boukai.
Här finns Skånetrafikens svar till DO att hämta som pdf-fil.

– Lokföraren uppfattade inte om det var någon person som fanns kvar på perrongen i Lund, han minns att det kom fram en mansperson några minuter efter avgång och sa att någon eller något blivit kvar på stationen och föraren uppfattade det ej som det var ett barn kvar på stationen. På ”några minuter” hinner tågen en lång sträcka och antagligen är tåget kanske en kilometer bort från stationen och risken är att ett ett nytt tåg eventuellt kommit in på samma spår som detta tåget stog på inne i Lund.

– Irakiern kanske inte kunde svenska tillräckligt bra för att kunna göra sig förstådd i sitt nya hemland. Kanske bättre att gå på SFI än åka på semester till det landet man flytt ifrån.

Sen är det nog inte bara att ”lägga i backen” på tåget och backa tillbaka eller köra runt kvarteret och plocka upp Mohammad som trots allt hade vuxensällskap av (grannen). Tänk att grannen från Kungälv åker med ner till Lund för att vinka av sina grannar tillråga på att hon är sjuk med. Enligt Skånskan ska tanten vara ”en äldre sjuk kvinnlig bekant”, vad gör hon ute i ovädret?
-Det var mycket kallt ute och snöade, berättar Alaa Boukai

– Jag får liksom inte ihop detta med grannen.

Skånetrafiken har en bra redogörelse hur man gör på tåget innan det rullar från plattformen på stationen.

– Huvudansvaret måste väl ligga på resenären att han får med sig sitt ressällskap samt baggage.
– Jag misstänker att vi skattebetalare ska betala nästa semesteresa ner till Irak.
– Verkar som inte den 8-åringa flickan går i skolan eftersom man kan åka på semester mitt i terminen men den ”nya adeln” gör väl som de vill och får de inte som de vill så blir de kränkta.
Skånskan
Aftonbladet

Ps.. varför photoshoppade de inte bilden så Mohammad fick en svensk landslagströja på sig ist för Brasiliens, det hade varit mer p-k Ds.

Annonser