– I lördags spelades det en fotbollsmatch i värmländska Arvika. Det var en ungdomsmatch mellan Arvikas juniorlag och Kronparken, i lagen spelar pojkar födda mellan 1990-91.
– Efter 41 minuter tvingades domaren Lars Zetterstöm avbryta matchen, då var det full kalabalik på fotbollsplanen.
– Orsaken till bråket var att en Arvikaspelare blev fälld utan att få frispark tilldömd sig och sitt lag. Det resulterade i att han blev osams med en motspelare vilket resulterade att fler spelare la sig i bråket och en spelare i Kronoparken tappade besinningen och attackerade en motståndare med sparkar mot magen.
Efter att domaren avbrutit matchen uppstod bråk på läktaren mellan en utvisad Arvikaspelare och en pappa till en av spelarna i Kronoparken.
– Pappan drog av sig sitt bälte och använde detta som vapen.

– Kronoparkens tränare Jabbar Mohamidi uppger att det var Arvikaspelarna som startade bråket och uppträdde provocerande. Han säger till tidningen att han försökte stoppa bråket men att det var förgäves.
– Det här är nog det värsta jag varit med om. Jag skäms över laget precis som de i Kronoparken gör. Och den spelaren som uppträdde illa i vårt lag kommer inte få spela fotboll på väldigt länge. Sedan får vi se vad förbundet säger, Paul Olausson som är sportchef i Arvika Fotboll.

Disciplinnämnden kan ännu inte uttala sig om ärendet.

Aftonbladet

– Ännu ett mångkulturellt möte på fotbollsplanen som urartat sig till bråk och andra diciplinär åtgärder från fotbollsförbundet.

Tack Thom till länktipset!!

Annonser