– Dagen efter att Reclaim the Streets-demonstrationen urartade i kravaller i Malmö är flera butiksägare upprivna och ledsna. De har fått sina butiker och lokaler vandaliserade.
– Här kommer ett litet axplock vad dessa ”demonstranter” kan ställa till med i sin prostest mot det kommersiella samhället. Antagligen är det detta samhälle som göder dem så de kan åka omkring som ”ambulerande yrkesdemonstranter”.

– Självklart så fanns inget tillstånd för denna ”demonstration” men polisen valde att ”se mellan fingrarna” och lät den hållas.

– Triangeln kastade maskerade personer stenar, glas och krossade skyltfönster.
– Frisersalongen ”Blåskägg” fick samtal från kunder under natten om att deras salong blivit nerklottrad. Även en ruta har krossats.
– Fem bilbränder utöver den övriga skadegörelsen. En 18-åring från Ängelholm greps på natten för våldsamt upplopp, men han släpptes vid 04.30 på morgonen.
– SEB -bankens fick sina skyltfönster krossade, antagligen gatstenar som kastades.
– Flera bostäder runt Triangeln drabbades under kvällen av stor materiell förstörelse. En av de värst drabbade är Bostadsrättsföreningen Triangeln. Kostnaderna för det här går inte att uppskatta, säger föreningens ordförande Gunvar Grevstig.

– Antagligen är detta bara en rännil vad som komma skall idag när den stora demonstrationen ska gå av stapeln med start i ”stenkastarnas och bilbrännarnas Mecka”, Rosengård.

Sydsvenskan

Annonser