Uppdaterat blogginlägg: 20 september 2008.
Polisen bekräftar att den som blev skjuten i benet tillhör springpojkarna i X-team. Varken den skjutne eller kompisarna som skjutsade han till Sahlgrenska är speciellt talföra.

– Det är tydligt att läget är spänt mellan de olika grupperingarna, det tyder alla incidenter den senaste tiden på. Det är nog så att vissa gängmedlemmar i vissa lägen väljer att bära vapen eftersom oron för den egna säkerheten är större än oron för att åka fast för vapeninnehav, säger Sven Alhbin, operativ chef vid länskriminalpolisen.

– Hur var det med läget under kontroll?
– Jag har sagt det förr i olika blogginlägg att staffet för vapeninnehav måste skärpas, idag ger det bara 1-3 månaders fängelse.
– 4 år fängelse som i Norge borde vara påföljden vid innehav, används det att hota med eller skjuta så ska ett antal år läggas på straffet, självklart ska det ingen straffrabbat finnas i straffet.
G-P
———————————————————————————–

19 septermber 2008

Ännu en skottlossning mellan kriminella drägg under torsdagskvällen, trots att länspolismästare Krister ”Noll koll” Jacobsson säger att de har kontroll på de kriminella nätverken. Så mycket koll hade polisen på dessa kriminella att en ny skottlossning skedde i Biskopsgården, Hisingen.

Enligt G-P ska den skottskadade tillhöra X-team, springpojkar till Bandidos.

– Om ni ändå ska skjuta mot varandra, skjut då med verkanseld, högre upp än i benen. Att lappa ihop dessa drägg kostar oss skattebetalare stora summor samt tar upp kapacitet inom vården som kunde använts på ett bättre sätt.
G-T

SvD

Annonser