Nu visar Expressen hur man kommer åt bilderna i förundersökningsprotokollet i Arbogafallet på The Pirate Bay. Den infällda bilden visar vilket sökord man skall använda i sökmotorn på TPB, snacka om dubbelmoral. I ena stunden pratar de om sin sk ”pressetik” och nu visar de sina läsare hur de ska göra för att komma åt förundersökningsprotokollet med obduktionsbilderna.

– Sen att förundersökningsprotokollet finns på de flesta fildelningsnätverk verkar inte Expressen bry sig om. Även om TPB tog bort torrentfilen som INTE innehåller några bilder skulle spridningen inte minska, antagligen skulle en ny komma upp lika fort som den gammla torrentfilen försvann.

Jag har sagt detta förr i bloggen i tidigare blogginlägg att kritiken måste riktas till den tjänsteman som inte sekretessbelade bilderna i förundersökningen.

– Expressens sk journalistik ökar spridningen av dessa bilder.

– Tänk om journalistkåren skulle lära sig lite om hur tekniken fungerar ist, än kan man läsa att bilderna finns på TPB, det finns INTE en enda bild på de mördade barnen hos TPB. Bilderna i förundersökningsprotokollet finns på enskilda nedladdare/uppladdare och deras datorer. På TPB finns bara torrentfilen, den som hänvisar (trafikleder) till enskilda datorer som har förundersökningsprotokollet för nedladdning.

Expressen

Annonser