Bilden är från förra gången European Social Forum (ESF) höll möte i Aten.

– Mellan den 17 till 21 september hålls årets möte i Malmö. Polisen rustar som aldrig förr inför detta möte och poliser från hela landet kommer att kommenderas ner till Malmö, även utländsk polis deltar.

I Aten, 2006 blev McDonalds utsatta för brandbomber och stenkastning, återstår att se om det upprepar sig även i Malmö för det stora demonstrationståget mot ”kapitalism” kommer att gå förbi två McDonalds restauranger. Restaurangerna kommer att ha öppet som vanligt meddelas det därifrån.
– Om restaurangerna är öppna efter att marchen gått förbi är nog intressantare, tror nog frestelsen är för stor bland vissa element att göra en ”atenare”.

-Polisen befarar att många med andra med andra åsikter än fredlig march ska lockas in i tåget. Sådana grupper som inte drar sig för våld och skadegörelse, enligt polisen.

– Marchen startar i Rosengård och har sin slutpunkt i Pildammsparken. Val av startplats kan nog generera en hel del stenkastare till tåget, vissa invånare i den stadsdelen har viss rutin på denna nya ”kultur” som landet berikats med.

City