I Smålandsposten kan man läsa om en sexförbrytare som nyligen blev friskriven från regionspsykiatriska kliniken i Växjö. Han är tidigare dömd för grov våldtäkt, människorov, olaga frihetsberövande och sexuellt utnyttjande av underårig. Han kom till kliniken i Växjö sommaren 2001.

Mannen hann inte mer än att bli frigiven förrän frestelsen blev för stor.
– I torsdags försökte han få med sig en 10-årig flicka i bilen. Flickan lydde inte mannen om att följa med in i bilen och visa vägen. Brottet inträffade i Alvesta men mannen kunde gripas efter tips i Växjö under fredagskvällen.

– Inför utskrivningen fick mannen allt mer tid för frigång innan han slutligen ansågs helt färdigbehandlad. Tvångsvården upphörde för omkring tre månader sedan. Länsrätten i Kronobergs län fattade beslutet sedan chefsöverläkaren fastslagit att mannen inte längre uppvisade några tecken på en psykisk störning. ”NN har haft omfattande frigång och permissioner som han skött utan problem”, konstaterade cheföverläkaren och tillade att 35-åringen numera är helt frisk.
– Chefsöverläkaren framhöll också att störningen var behandlingsbar och att det inte längre finns risk för återfall i allvarlig brottslighet.

– Här ser man hur bra och vilka bedömningar ansvariga gör om våra brottslingar som döms till psykiatrisk vård. Den här mannen ska nog hållas inlåst för all framtid, oavsett vad en pillerknaprande överläkare har för åsikt.
– Jag anser att det är viktigare att skydda medborgarna än att ha en sådan här sexbrottsling fri ute på våra gator och torg.

SMP

Annonser