Då har ännu en bil sprängts i landet, denna gång skedde det i Landskrona. Polisen sätter sambandet med en skottlossning tidigare i veckan. Då blev en 19 -åring skottskadad efter flera träffar. Det verkar som ännu en krigshärd håller på att blossa upp inom landet. Inbördeskriget sprider sig i takt med massinvandringen ökar i styrka.

– Tyvärr så är verkanselden lite dålig och orsakar oss skattebetalare väldigt stora kostnader och tar upp stora sjukvårdsresurser för att vårda ock lappa ihop detta kriminella pack för nya våldsdåd.

Polisen tror det är en ”fejd” som är orskaken till våldsdåden.
– Polisen klarlägger sambandet mellan de två händelserna eftersom många i Landskrona är oroliga efter den senaste tidens våldsamheter. Polisens talesman ville dock inte gå in på vad slags grupperingar polisen tror att det är frågan om. Skånepolisen är överhuvudtaget förtegen med omständigheterna runt smällen som inträffade tio minuter före midnatt.
– Vi har bra spaningsuppslag som vi hoppas kunna gå vidare med, säger Minna Friberg vid Helsingborgspolisen.

– Precis som inte stora delar av landets befolkning vet vilka ”grupperingar” som håller på med dessa grova kriminella handlingar.
Aftonbladet
Sydsvenskan och SvD

I landets andra krigszon Göteborg rapporteras om en skottlossning på lördagkvällen, en 25-årig man fick skottskador på ben och armar. Polisen tror det har med någon knarkuppgörelse att göra. Just nu kopplar iaf inte polisen denna skottlossning till något av de kriminella gängen som berikar göteborgarens liv och leverne. Skottlossningen skedde i Bergsjön.
G-P

– En spårvagn på väg mot Järntorget utsattes för en rökgranats attack på lördagskvällen. Någon motståndsman till samhället brännde av en rökgranat inne i spårvagnen, drog i nödbromsen och sedan öppnade dörrarna och försvann från platsen.
G-P

Under natten mot lördagen härjade en rånarliga i Göteborgs innerstad.

Maskerade och beväpnade ungdomar rånade elva personer under natten till lördagen. Ligan ger sig främst på unga tjejer och tvingar till sig deras mobiltelefoner.

Enligt polisen består denna rånarliga av 2 killar och en tjej och ska vara i 15-17 års åldern. Någon mer får man inte veta iaf om man läser tidningsartikel. Signalement är uteslutet i media tydligen, det får man bara gissa sig till och jag har mina ”gissningar” varför inget signalement skrivs ut.
G-P
Eftersom detta kriminella gäng hade en framgångsrik fredagskväll misstänker polisen att rånen kommer att fortsätta även under lördagskvällen.

Även under fredagskvällen förekom sporadisk skottlossning på Hisingen, denna gång fick en elaffär påhälsning av några kulor.
Vittnen har sett två ”buspojkar” försvinna på moped från platsen men ingen är gripen för dådet.
Jag misstänker att Göteborgspolisen betecknar detta som ett ”pojkstreck”
G-T

– Behöver jag säga att polisen inga misstänkta eller frihetsberövade gärningsmän har för någon av dessa kriminella handlingar nu på söndagsmorgonen.

Annonser