Om man ska tro på vad både regering och opposition skriver i olika debattartiklar i de större blaskorna i veckan kommer ingen större förändring att ske under lång tid i den misslyckade invandringspolitiken/integrationspolitiken i landet. Lite små justeringar bara föreslås.

– Regeringen har haft två år nu på sig att göra förändringar och eftersom inga större reformer har gjorts inom detta område mer än att en massa debattartiklar samt utredningar presenterats.
– Folkpartiets integrationsminister skyller det mesta inom den havererade invandringspolitiken på den föregående regeringen. Mest tjat om att de sk ”utanförskapsområdena” ökat under den socialdemokratiska regeringsperioden. Vad integrationsministern själv har gjort under dessa två år hon själv suttit vid rodret mer än skyllt på andra är i princip noll.
– Alliansen pratar sig varma för arbetslinjen och då undrar jag hur de ska få alla muslimska kvinnor i egenförsörjning? Deras sätt att se på detta med förvärvsarbete är att det är mannens uppgift att försörja familjen. Dessa muslimska kvinnor kommer att försörjas av skattemedel hela sin livstid. Efersom det moderna västsamhället inte har användning av dessa ”högvinsters” mäns kunskaper får inte han något jobb heller. Då återstår bara för skattebetalarna att försörja denna familj på livstid.
-Sen får att suga ut ännu mer bidragspengar skiljer de sig dessa muslimska storbarnsfamiljer på ”svenskt vis” och får bidragsförskott för barnaskaran.

– Mycket prat men liten verkstad kan man sammanfatta dessa två år med.

Socialdemokraternas taleskvinna i denna fråga Veronica Palm hade en debattartikel den 4 september publicerad på DN debatt och i den artikeln kan man läsa vad socialdemokraterna vill med invandringspolitiken.

Ställ tydligare krav på asylsökare och ge en särskild bonus till de kommuner som satsar mest på flyktingmottagande. Asylprocessen måste stramas upp och snabbas på. Introduktionsersättningen till asylsökande ska inte bara vara ett bidrag utan snarare utformas som en lön för eget aktivt deltagande i integrationsinsatserna. Därtill måste samhället anvisa den enskilde asylsökanden en lämplig kommunplacering där det finns praktikplats eller jobb. Samtidigt måste dagens schablonersättningssystem till kommuners flyktingmottagande göras om. De kommuner som tar det största ansvaret för att ta emot flyktingar bör premieras med en särskild bonus. Det skriver Veronica Palm, ledamot av socialdemokraternas internationella rådslagsgrupp och partiets talesperson i migrationsfrågor.

– Efter att ha läst denna artikel så kan jag inga krav hitta på sossarnas nya invandringspolitik. Det enda jag kan läsa mig till är att de kommuner som tar emot alla dessa ” högvinster från tredje världen” ska få en bouns av staten (skattepengar). Vilka summor det handlar om står inte men när det gäller dessa ointegrerbara högvinster lär moder Sveas kassakista ha en oändligt sinande ström av skattepengar för detta ändamål.
SvD

Ännu mer utgifter för oss skattebetalare aviseras.
– Sossarna vill öka tillgängligheten i vården för illegala invandrare. Den som får betala detta kalas är den skattebetalande medborgaren.

Ingen människa i Sverige ska nekas nödvändig vård. Vi vill dessutom öka tillgängligheten i vården för människor som lever i Sverige utan tillstånd genom att de ska kunna besöka primärvården för vardagsåkommor, mödrahälsovård eller andra undersökningar.

– De som vistas i landet ska betecknas som kriminella och ska inga rättigheter ha överhuvudtaget, om rättstaten ska upprätthållas måste landets lagar gälla. Detta måste vara A och O i ett rättsamhälle att det är lagen som gäller oavsett vad man själv tycker.
DN

I Aftonbladet kan man läsa om att måste även de välbeställda integrera sig.

– Vi som bor i landet ska hela tiden anpassa oss efter den ”Nya adeln” som kommer främst från den muslimska tredje världen. Vi som har bott här i hela vårt liv ska anpassa oss till den ”Nya adeln”, det enda vi ska göra är att betala skatt och hålla käft.

– Helt klart är att landet om det inte ska gå under behöver en invandringspolitik som våra grannländer har, som exempelvis Finland och Danmark.

Annonser