I Expressen har Lars Olof Reinfeldt en debatt artikel om att ”gammelmoderaterna har åkt ut i kylan”. Just nu sitter han som politisk vilde i Vetlanda kommunfullmäktige. I de nya moderaterna är de med klassiska moderata åsikter inte längre välkommna.

– Inför valet 2006 blev denna moderata medlem uppmanad att lämna politiken. Lars Olof träffade en mycket duktig och erfaren moderatpolitiker i Jönköpings län som förklarade det nya läget.
”Du har fel ålder och fel kön”
”Du ska vara ung och kvinna för att ha framtiden för dig inom moderaterna”

– Droppen som fick bägaren att rinna över för Lars Olof var när han fick besök av 2 utsända lakejer med påtryckningar från Rosenbad som ville att han skulle avsäga sina moderata uppdrag för att han i hårda ordalag kritiserat den byråkratiska och planekonomiska tandvårdsreformen.

-Lars Olof är tandläkare och kunde se bristerna med den nya tandvårdsreformen.

Expressen

Lars Olofs blog

I Karlskrona har 40 moderater lämnat partiet bara iår. I Blekinge län har ca 170 moderater valt att lämna partiet.
Det som fick dessa moderater att lämna partiet är nedmonteringen av det svenska försvaret.

– Ett flertal är på gång över till Sverigedemokraterna.

Sydöstran

Intervju med en av de avhoppade moderaterna.

Försvarspolitiken blev för mycket för före detta gruppledaren. När Tolgfors föreslog gemensam flygbas i Norge meddelade Ulf Sennerlin kansliet att han lämnar partiet.

Till Lars Olof vill jag säga att vi är många som inte känner igen oss i våra ”traditionella partier”, själv är jag uppvuxen i ett arbetarhem med aktiva föräldrar i arbetarrörelsen och jag känner inte heller igen den rörelsen längre.

Här kan man läsa om dubbelmoralen i arbetarrörelsen.
Enligt en debatt artikel i Borås Tidning skriven av Karin Ekenger, Arbetsmarknadsexpert, Svenskt Näringsliv så ska LO dra igång en kampanj för att företräda de sk ”papperslösa”
B-T

Annonser