I Köpenhamn är polisen och politikerna bekymrade över utvecklingen.

Det største og altoverskyggende problem i den danske hovedstad, siger Københavns politidirektør, Hanne Bech Hansen, i dag i Morgenavisen Jyllands-Posten om nye tal, der viser, at unge indvandrere er klart overrepræsenteret i sager om grov kriminalitet i hovedstaden

– Färsk statistik från Köpenhamn visar att av 85 unga under 18 år som dömdes för brott som kan generera fängelse från ett halvår och uppåt var under första halvan av 2008 var 67% av annan etnicitet än danskar. Första halvan av 2007 var det 57%.

Jyllands Posten, det finns 2 sidor till denna artikel.

– I svensk media är det buspojkar, pojkstreck eller ungdomsgäng som är den gängse benämningen när det handlar om kriminalitet bland ungdomar med utländsk bakgrund. Visst är det bättre att skriva i klartext.
– När får vi läsa om motsvarande svensk statistik?

Forældre jagtes efter vold mod voksen datter

Datter blev banket og hendes kæreste bortført, da forældre troppede op på datterens bopæl.

Nordsjællands Politi var fredag aften på jagt efter et kurdisk forældrepar efter en voldsepisode i Lyngby, hvor forældrene opsøgte deres 27-årige datter og ifølge politiet bankede hende.

– Der er også noget, der tyder på, at to brødre fra familien har deltaget, siger vagtchef Ole Hestbæk.

Ifølge Ole Hestbæk bunder opgøret i forældrenes utilfredshed med datterens valg af kæreste. Han forklarer også, at der tidligere er taget nogle politimæssige tiltag i forhold til datteren for at beskytte hende. Hun var derfor udstyret med en overfaldsalarm, som hun brugte til at tilkalde politiet.

I første omgang forklarede datteren og naboen, at den 44-årige kæreste var blevet bortført af forældrene og efterfølgende var sluppet væk. Men ifølge kærestens egen forklaring var der ikke tale om nogen bortførelse.

Politiet behandler sagen som en sag om såkaldt æresrelateret vold.

J-P
Så här kan en artikel se ut i dansk media. Hur den ser ut i svensk vet vi redan.

Hoppas någon på Aftonbladet lärt sig något för Sitemeter registrerade en besökare från nämnda tidning nyss.

I Expressen står det att under natten mot lördag (30/9) anmäldes det 6 våldtäkter i Stockholmsområdet och inte ett enda signalement publiceras i artikeln.

Svensk ganster beställde bomber:
I Kroatien greps en ”svensk” man för att försökt smuggla bomber till en gangsterledare.

– Han är tydligen så mycket svensk att man måste pixla ansiktet.
G-T

Annonser