Ännu en bomb exploderade inatt i Malmö. Den här gången var det en trappuppgång på Almedalsgatan som bomben/sprängladdningen briserade.

– Troligvis rör det sig om en handgranat enligt polisen

Någon gripen finns inte i skrivande stund men antagligen har detta dåd kopplingar till det pågående ”gängkriget” i Malmö.
– Spontant sett kopplar man ihop det med gängkriget, säger inre befäl Mats Attin.

Sydsvenskan

I veckan var det en skottlossning på Ormvråksgatan och där hittade polisen 13 tomhylsor. Denna skottlossning ser polisen som en vedergällningsattack för förra veckans handgranatsattack mot en lägenhet i Agnesfridvägen.

Gängkriget i Malmö engagerar i stort sett alla polisens spaningsresurser.
– Som ni förstår själva är det lite kris, så jag kan inte stanna länge, inledde länskriminapolisens kommissarie Per Lidehäll morgonens presskonferens om händelserna

Detta var om skottlossningen i tordags på Ormvråksgatan.
Sydsvenskan

Polisen varnar ”Nu är kriget en fara för allmänheten

Dags att införa undantagstillstånd i Malmö med utegångsförbud samt mobilisera det som finns kvar av miltärmakten för att patrullera Malmös gator och torg.

Gängkriget har lett till att polisen har utlyst särskild händelse, en extraordinär åtgärd när läget ”kräver speciella insatser från polisens sida.

Dags att de beslutande i landet kavlar upp skjortärmarna och tar tag i detta med väldigt hårda tag. Detta måste stävjas, samhället måste visa att de inte tollererar denna kriminella vendetta med risk för att allmänheten ska drabbas.
– Detta är en krigshandling mot samhället och dess laglydiga medborgare och sådant måste slås tillbaka hårt av rättsvårdande myndigheter.

– Vad gör det ansvariga stadsrådet, justitieminister Beatrice Ask? sitter du hemma på kammaren och filar på förslaget med den nya kravlösa polisutbildnigen?

Mikaela Sjödin verksamhetsansvarig i Göteborg för Kamp
(Kriminellt avståndstagande motiveras av polare) har en debattartikel i dagens G-P.

Företag som inte efterfrågas eller kan rekrytera ny personal går i konkurs – det gäller även kriminella gäng. Vi måste alltså fråga oss varför det går så ”bra” för gängen i Göteborg. Ett av svaren på den frågan är att segregationen är ett mycket större problem i Göteborg än i många andra städer, skriver Mikaela Sjölin

G-P

Det finns även möjlighet att tycka till för läsarna

Annonser