Bloggen fick ett anonymt mail om denna våldsentrepenör och vill delge min läsare detta:

Abdullah Keshtkarboshehri född 1987, Målnummer B 3314-08, Västmanlands tingsrätt dömdes till 2 år och 3 månader bakom galler samt drygt 80000 kr i skadestånd till de han rånat och hotat.

Den här pensionsräddaren dömdes för följande:
– Den 18 juli i år försökte han förmå några yngre män som han slumpvis såg i centrala Västerås att gå i borgen för honom vid tecknande av ett mobiltelefonabonnemang. Om de inte gick i borgen hotade han knivhugga dem. När det inte lyckades rånade han dem på drygt tusen kronor.

– Dagen efter försökte han stjäla kontanter och en halskedja från en kvinna i 60-årsåldern i Vallby centrum. Kvinnan stod på sig och vägrade överlämna något trots knivhot och 21-åringen, som var maskerad, försvann från platsen efter att ha hotat kvinnan. Han dömdes att betala 12000 kr i skadestånd till kvinnan.

– Den 24 juli tvingade han under knivhot en 24-årig man att i Västerås centrum dels ta ut 15000 kronor från bankers uttagsautomater, dels köpa en kolsyrepistol och överlämna till honom. Natten till den 25 juli greps 21-åringen och hade då 11000 kronor och kolsyrepistolen kvar.

– Tingsrätten finner att 21-åringen – som nekade till brott men inte hade trovärdiga förklaringar – är skyldig och att han förutom fängelsestraffet ska betala skadestånd med drygt 80000 kronor till de han hotat och rånat.

– Tycker mer man kan använda namnet ”pensionsstjälpare” än pensionsräddare.
VLT

Annonser