Orginal gangsters boss, Dano Acars uppehållstillstånd dras in.

Migrationsverket har återkallat det permanenta uppehållstillståndet för Original Gangsters ledare Denho Acar.
– Beslutet fattades den 21 augusti och jag vet inte om meddelandet har nått honom ännu. Men vi hänvisar till att han inte längre bor i Sverige. Det är den vanligaste grunden när vi återkallar permanenta uppehållstillstånd, säger Marie Andersson, pressansvarig på Migrationsverket, till GP.
Det var polisen i Västra Götaland som i ett brev till Migrationsverket tidigare i sommar krävde att uppehållstillståndet skulle återkallas. Det var undertecknat av de två cheferna för länskriminalen och länsordningspolisen, Klas Friberg och Erik Nord.

Sven Alhbin, operativ chef för länskriminalen, är kortfattad efter att ha mottagit beskedet:
– Vår enda kommentar är egentligen att Migrationsverket har fattat ett beslut som avsevärt försvårar för den grova organiserade brottsligheten i landet.

Det bör även kunna tillämpas i framtiden, eller?
– Det är en bedömning för Migrationsverket får göra, från fall till fall.

Men syftet från er sida var väl att skapa någon typ av prejudikat, så att andra kriminella element också skulle kunna avvisas på liknande grunder?
– Det kan tänkas att de idéerna funnits, svarar Alhbin.
Länskriminalen avslöjar inte om det redan idag finns ytterligare personer som man kommer att ansöka om återkallat uppehållstillstånd för.
Denho Acar beviljades permanent uppehållstillstånd 1985 när han tillsammans med övriga familjen kom till Bergsjön i Göteborg. Han var då elva år gammal.

Sedan dess har han gjort sig skyldig till många grova brott. Den senaste misstanken gäller en påstådd anstiftan till mordbrand hösten 2006. I samband med detta flydde Acar till Turkiet, där han fortfarande är medborgare. Det är samtidigt en nation som inte har något utlämningsavtal med EU-området.
Hittills i år har över 600 uppehållstillstånd dragits in. I nästan samtliga fall rör det sig om människor som frivilligt valt att återvända till sina forna hemländer.
G-P
SvD

Helt rätt…. sent skola syndaren vakna.

Hoppas fler kriminella med uppehållstillstånd utvisas samt PUT dras in.

Jag lägger in videon från Uppdrag granskning när Janne Josefsson besökte unga i Bersjön. Han frågade dessa unga om de kännde till Dano Acar.

Annonser