I Sydsvenskan idag står det att fem unga män från Malmö har gripits av polisen på Cypern och är misstänkta för stöld och kontokortsbedrägerier. De sitter nu i fängelsehäkte i väntan på rättegång som kommer att ske den 26 augusti. Ambasaden kommer att finnas på plats med en representant. En av de misstänkta är minderårig och sitter därför på en särskild avdelning.

– Männen ska ha gripits i Ayia Napa men fördes senare till huvudstaden Nicosia.

Förstahandsuppgifter om dessa unga män cirkulerar i olika bloggar och forum.

Jag har förstahandsuppgifter på dessa killarna. Jag var i Ayia Napa under den tiden som de var där och min kompis råkade ut för ett inbrott från just dessa killarna. Idioterna valde att göra inbrott i ett av de få rummen som hade en övervakningskamera utanför (eftersom det fanns en brandslang precis vid dörren, ja ni vet fulla ungdomar, resten kan ni räkna ut).
– När polisen hade gripit dem så ringde dem till oss och vi fick åka ner till polishuset, där fick vi se deras stöldgods och identifiera vad som var vårt.
– Fanns jättemycket stöldgods, säkert till ett värde av minst 50 000 kr, fanns massor av iPods, kameror och mobiltelefoner etc.
– Iaf polisen berättade för oss att brottslingarna var SVARTA och att de var 9 stycken, mellan åldrarna 17-35 (jag gissar på att de är somalier).

Sydsvenskan

På Skånskan stängde enligt Fria Nyheters kommentarsfält Skånskan av funktionen att kunna kommentera tidningsartikeln. Antagligen blev sanningen svårt att smälta för censuravd.
Skånskan

Skärmdump innan Skånskan stängde möjligheten till läsarekommentarer:

Rättegången är uppskjuten till den 3 september pga av att ge advokaten möjlighet att läsa in vad de sagt i förhören med polisen. Idag är bara 2 från Malmö medan övriga 3 är från Stockholm.
– För min del för de gärna sitta i cypriotiskt häkte hur länge som helst.
Sydsvenskan

Annonser