Polisstyrelsen i Kalmar län hade sammanträde i Västervik den 22/8 och godkännde den nya kravlösa polisutbildningen. Detta beslut togs efter votering där (v+s ) har majoritet. Den borgerliga alliansen tyckte att svenskt medborgarskap var viktigt och krävde votering i frågan som slutade med en 7-6 seger till (v+s).

Här är polisstyrelsens sammansättning och ledamöter i Kalmar län

Bloggen har skrivit om den nya polisutbildningen innan:Länk
Yrke polis bloggens åsikt om den nya polisutbildningen

– Sossarna och vänstern tycker det är så viktigt med att kvotera in utlänningar i den svenska poliskåren som i praktiken får tillgång till polisens register och röstade för slopat krav på svenskt medborgarskap.
Västerviks-Tidning

Även juristutbildningen ska bli annorlunda för att spegla samhället som det så fint heter, klartext fler med invandrarbakrund ska in på utbildningen därför sänks kraven. Det är inte säkert att den med högsta betyg kommer in på utbildningen utan det kan vara andra egenskaper som gör att man kommer in.
– Dagens typiska juriststudent är en svensk kvinna med akademisk bakgrund.

Nedmonteringen av de rättsvårdande instanserna tas nu i olika steg. Orsaken är att massimporten av främst muslimer inte klarar av de nuvarande kraven att skaffa sig en egen försörjning.

Annonser