Ännu en skottlossning i morses denna gång på Storhöjdsgatan, Strömensberg.
– Två män maskerade med huvor som beskjutit en yngre man och sedan sprungit från platsen.

– Ingen gärningsman gripen även denna gång (i skrivande stund). Polisen samlar tomhylsor på platsen i vanlig ordning.
– Den beskjutne är inte känd av polisen men de kopplar ändå denna skottlossning till den pågående konflikten mellan olika gäng.
G-P

I en annan artikel i G-P idag uttalar sig Dan Gaversjö, chef för ung och trygg som sedan 2004 jobbar med ungdomar som är i farozonen för att hamna i gängkriminaliteten.

– Det är tydligt att samhället måste investera i de unga som är i riskzonen och ju tidigare vi investerar desto billigare blir det för samhället, säger han. I dag sätts resurserna in för sent. Vi behöver fler speciallärare i skolorna och snabbt stöd till resurssvaga familjer.

– Som vanligt samma gammla skåpmat om att det är samhällets fel .. osv…
– Dan, har du självrannsakat dig och din organisation varför den unga gängkriminaliteten blomstrar med skottlossningar varje dag. Daltandet med dessa kriminella element verkar iaf inte fungera det heller.

Något egenansvar för sina egna handligar verkar inte existera nummera, utan allt är någon annans fel.
– Helt klart fungerar inte den här flumpolitiken utan något nytt krävs för att komma åt denna svulst som gör vårt samhälle otryggt.

Even Magnusson, polisens sammordnare säger

Vuxenvärlden har vänt dem ryggen, de saknar trygghet hemifrån och har upplevt våld i familjen. Deras föräldrar har egna missbruksproblem och stöttar dem inte. De har redan som små misslyckats i skolan och haft tidig debut med alkohol och droger. De har från ung ålder sett kompisgänget som sin enda trygghet.
– Vi har följt många av de här killarna mycket länge, så unga som de är, och de har varit föremål för myndighetsutredningar sedan tidig ålder, säger Even Magnusson. Problemet är att vi inte har verktygen att göra något åt dem.

G-P

Det finns möjlighet än så länge att ”tycka till” i anslutning till artikeln.

– När ska journalister och politiker se verkligheten i samhället och hur det håller på att skapas mer eller mindre inbördeskrig mellan olika grupperingar i landet.
– Hände något mer på 90 -talet än att landet genomgick ett ekonomiskt stålbad?
– Kan påminna politiker och journalister att vi bussade hit 10000 – tals individer från forna Balkanländerna och har sedan fortsatt med att ge 100 000 -tals individer per år asyl och PUT, främst ointegrerbara muslimer från Mellanöstern och Afrika som inte är intresserade av att bli ETT med samhället vi lever i, dessa individer vill leva som de alltid har gjort i sin hemländer. Detta är frukten av en misslyckad integrering av människor. Landet tar emot alldeles för många individer i förhållande till vilka resurser samhället har råd med.
– Om vi fortsätter att ge 100 000 tals individer asyl om året kommer resurskronorna per individ att minska och frukten av det kan vi se nu i våra invandrarförorter. Detta är bara början.
– Landet är en krutdurk med en massa olika grupper som kravlöst lullar omkring på skattebetalarnas bekostnad. Vi måste stoppa all invandring utom de som är egentliga flyktingar enligt Genevekonventionen, några 1000 -tal om året.
– Vi har inte resurser att vara ”Hela världens socialbyrå”, detta som händer i Göteborg är nog bara en liten vindpust vad som kommer att hända om inte något görs åt den kravlösa invandringen som håller på att sänka landet.

Politiker – ta tag i problemen nu!

Detta inlägg är hämtat från kommentarsfältet till artikeln.

När ska våra politiker komma ur garderoben och se verkligheten och tala om problemen som de flesta redan har sett och lever i.
SvD

Annonser