Far och bror sitter anhållna misstänkta för olaga hot i Malmö sedan polisen på tisdagseftermiddagen fritagit en kvinna ur en lägenhet där hon vistades mot sin vilja.
SvD

Polisen fick larm om den försvunna kvinnan vid 12 tiden igår och ungefär en timma senare hittade de henne i en av de misstänktas lägenheter på Augustenborgsgatan. I lägeheten hittades även en mängd stöldgods. Polisen gjorde även husransakan på en annan adress i Malmö och där hittades bla ammunition till något vapen.

– Båda dessa kriminella typerna är kända av polisen sen tidigare för bla grova våldsbrott. Just nu är dessa typer misstänkta för olaga frihetsberövande alternativt olaga hot samt stöld och vapenbrott.
Sydsvenskan

Här låter det som kvinnan/dottern är utsatt för hedersvåld, hon ville nog leva efter svenska villkor. Kvinnan har hållits inspärrad mellan hemmets fyra väggar och det var hon som slog larm om sitt tillstånd via ett ”ombud”.
– Det är ett mycket stort steg att ta, så jag beundrar henne. Ingen vill bli utkastad från sin egen familj. Oavsett vad hon kommer ifrån säger polisen som sedan lägger locket på och säger att det kommer att bli en omfattande utredning.
Expressen

Skånskan

Annonser