Gangsterstaden Göteborg

Nu den 21 augusti är skottlossningarna uppe på ledareplats i G-P

Vilka krav kan vi ställa på polisen” så lyder G-Ps tyck till, just nu finns det ett 50 -tal kommentarer och det är läsvärt.

Under loppet av en vecka har det skett sju skottlossningar i Göteborg. Enligt polisen rör det sig om hot, uppgörelser eller represalier. Enligt polisen är ingen vapenvila i sikte heller. Främst är det springpojkar till de ettablerade kriminnella nätverken som vill imponera på gansterbossarna. De vill helt enkelt kvalificera sig för mer betydelsefulla uppgifter.

– Som vanligt verkar polisen sitta med armarna i kors och vänta på nästa ”vilda västern skottlossning”. Den sista skottlossningen betecknas som ett mindre krig, polisen har hittat ett 50 tal tomhylsor runt parkeringsplatsen i Gårdsten där sista eldöverfallet skedde natten mot måndag.
– Två bilar blev sönderskjutna som inte hade något med dessa gäng att göra, en garagelänga blev träffad, en balkong fick träff av tre skott.

– Det är bara en tidsfrågan innan första oskyldiga offret kommer från en kula.

G-P

– Polisen säger att dessa individer har helt tappat respekten för samhället och polisen. De här kriminella elementen drar sig inte för att skjuta på öppen gata. De är inte rädda att åka dit.
– Ett flertal personer har skadats vid dessa eldöverfall men de vägrar prata med polisens utredare.

G-P
– Kan inte polisen punktmarkera dessa ligister som är ett stort hot mot vårt samhälle, kan inte polisen vara i ”ansiktet” på dessa ligister och störa dem hela deras vakna tid.
– Stoppa bilarna de åker i, gör ”flygande besiktningar”, kolla försäkringar, körkort minitiöst på de som framför dessa fordon.
– Jag hoppas att polisen/åklagare drar in körkorten för dessa individer när de lagförs för något brott. Jag misstänker att dessa ligister är väl kända i polisens register sen tidiga år.

– Till regering och riksdag så se för fan till att polisen och de lagförande myndigheterna får medel, både ekonomiska och personiella. Se till att få domstolarna att döma straff i de övre skalorna för brottet.
– Vapenbrott ger mellan 1- 3 mån fängelse. Se till att skärp straffet till några år.

Det finns möjlighet att ” tycka till” på G-Ps sida.

SvD
Lätt att ta sig in I Sverige
Gränskontrollen på Säve flygplats fungerar inte och i sommar har det inte funnits någon som helst kontroll på vilka som kommer in i landet.
– Detta rykte sprider sig fort i kriminella kretsar.
Vid minst 20 tillfällen i sommar har personkontrollen hos gränspolisen varit helt obemannad. Det handlar om ca 60 flighter till Säve. Eftyersom ingen kontroll har funnits har folk kunnat gå av flygplan från länder utanför Schengenområdet och bara kliva rakt in i Sverige – utan personkontroll. Det är England och Irland det handlar om i detta fallet som inte är med i Schengenavtalet.
– Ungefär två – fem personer kontrolleras extra noga av gränspolisen på ett flygplan med 200 passagerare.

-Man ställer per automatik sig den obligatoriska frågan – Vad fungerar i Det Nya Sverige?
– I sann byråkratisk anda har en utrednig tillsatts om varför inte detta gränsskydd fungerar som det ska.

Per Cramér, professor i EG-rätt vid Göteborgs universitet, beskriver frågan om gränsskyddet som oerhört känslig.
– Hela Schengensamarbetet bygger på ömsesidigt förtroende. Om inte alla länder sköter sina yttre gränskontroller kollapsar systemet med den fria rörligheten, säger han.
Tidigare har Italien fått kritik för att man inte kontrollerat sina gränser tillräckligt effektivt. Och frågan kan få storpolitiska komplikationer även denna gång.
– Om Sverige skulle bli transitland för organiserad brottslighet och människosmuggling kommer andra länder att agera.

– Det verkar som hela konungariket Sverige är på väg att förfalla rakt ner i avgrunden. De mest elementära sakerna i en rättstat håller på att haverera, polisen, åklagare, gränsskyddet, det militärar försvaret av landet finns inte. Det verkar inte finnas resurser för någonting trots att landet har befunnits i en högkonjunktur länge.
G-P

I midsommar helgen var det två skottlossningar i Göteborg i bla en i Vasastan mitt i city och många flanörer blev vittne till en skottlossning och den ser ut att ha klarats upp nu.
– Orsaken till allt detta är tydligen ett oförsiktigt filbyte i trafiken och ett långfinger upp i luften samtidigt.
– En av de åtalade 18 åringar som utfört dådet säger att han ”tappade besinningen”.

Tyvärr så frågar inte journalisten varför de åker omkring med ett skarpladdat vapen i handsfacket samt knivar i bilen.
Metro

Annonser