– Idag häktades fyra svenskar och en dansk för värdedepå rånet i Bröndby i Köpenhamn. Rånarna kon över ca 60 miljoner danska kronor. Bytet har inte hittats än av polisen.

– En av de andra häktade svenskarna som är 23 år beskrivs av Ekstrabladet så här: ”-Manden er 23 år, mørk i huden og bar en undertrøje, da han blev ført foran dommeren. Manden er muskuløs og har mange tatoveringer på kroppen.”

– Svenskarna greps efter en stor polisaktion mot på Hotel Scandic Copenhagen. I samband med gripandet påträffades en stor hög med danska tusenkronorssedlar samt några mobiltelefoner. Pengarna och telefonerna låg utspridda på ett bord i entrén.
SvD

 

– Så här ser svenskarna ut i svensk media. Bilden här finns på förstasidan på Nyhetskanalen.se Man kan se att nyhetskanalen använt samma bild som Ekstrabladet, det är bara det att svensk media har Photoshopat bilden. Titta så syns Addidas märket svagt på den ”svenska bilden”. Ingen tillfällighet att halsskärningen på fotbollströjan stämmer med den gråa Photoshopade tröjan heller. Bilden kommer från vasby-fotboll.nu


Nyhetskanalen
Sydsvenskan/Danmark artikel 1 och artikel 2
Tv4 Nyheterna säger att en av de gripna svenskarna är en känd elitfotbollsspelare.
När man tittar i danska medier så får man se en opixlad bild på denna svenska fotbollsspelare och självklart delger bloggen sina läsare den opixlade bilden som dansk media visar, på Tv4s nyhetsportal får man bara en pixlad bild.

Ekstrabladet

Fotbollstränaren sa några väl valda ord 2004 om denna svenske fotbollsspelare, uttalandet gjorde att han fick sparken från klubben. Det finns en faktaruta till artikeln i Aftonbladet och där finns Liston Söderbergs ord.
– Den gången blev den ”svenske spelaren chockad”.
Här kan man läsa TT artikeln om Liston Söderberg och hans uttalande om spelaren:ST
Aftonbladet
-Enligt Ekstrabladet ska fotbollsspelaren ha ekonomiska problem. Han är häktad fram till den 11 september och fram till den 28 augusti ska han sitta isolerad. Det kom häktingsdomstolen fram till idag vid häktningen.
– Svensken förstår ingenting varför han är häktad. Han nekar till anklagelserna.

– Idag har Aftonbladet kartlagt ”fotbollsstjärnan” och det framkommer att han redan som ung fanns kriminaliteten hos han och som tonåring blev han känd hos polisen.
– Han har en hel del skulder och kronofogden har försökt att göra utmätning hos fotbollsstjärnan, det ska utspelat sig 2007.
– Man kan undra varför han sitter på ett hotellrum i Danmark med tjocka sedelbuntar när han borde vara hos sin höggravida flickvän eftersom hon när som helst ska föda hans barn.

Man kan undra varför Expressen pixlar armar samt gör dem ljusare. Medias mörkningar slår rekord på rekord.

Expressen

Enligt Brås statistik är överrepresentationen för att utrikesfödda ska göra rån 4,1 ggr större än ” svenskfödda svenskar”, för invandrares barn är det ”bara” 3,3 ggr högre.

Statistiken kan hämtas här som pdf fil.
Brottsförebyggande rådet.

Annonser