I Expressen står det idag en artikel om att Försäkringskassan kräver en åttabarns mamma på 1,3 miljoner kronor. Den här ”lottovinsten” åkte mellan Sverige och annat land och kvitterade ut olika bidrag. Den här företagsamma bidragsentrepenören har pendlat i många år, 2003- 2007 och lyft dubbla bidrag.
– Fuskaren är bosatt i Stockholmsområdet och det är väl ingen högoddsare på att det är en somalisk gökunge det handlar om. Detta är vad denna ”högvinst” har kvitterat ut i dubbla ersättningar, hon har kvitterat ut 287 828 kronor i underhållsstöd, 399 814 kronor i barnbidrag, 352 652 kronor i vårdbidrag, 145 000 kronor i bostadsbidrag och 109 700 kronor i föräldrapenning. En nätt liten summa på 250 – 300 000 kr om året, självklart skattefritt.

– Man kan undra hur många som INTE upptäcks som gör samma sak, jag har en bekants, bekant som jobbar på FK i Göteborg och de vet om att vissa ”grupper” pendlar mellan Swe – Eng – Lux. Bloggen jobbar på att den anställde ska ”bikta sig för bloggen” men hittils har inte min trevare gått hem. Men bloggmailen är förmedlad iaf.

– Antagligen kommer inte vi skattebetalare få tillbaka en enda krona av denna bidragsfuskare för hon kommer antagligen aldrig att få ett jobb och kunna försörja sig samt kunna betala tillbaka denna skuld på 1,3 miljoner kronor.
– Skulderna till Fk har ökat de senaste åren från 1,2 miljarder till 1,6 miljarder kronor. Oavsett vem som gjort fel är du återbetalningsskyldig samtidigt minskar återbetalningsviljan och/eller -möjligheten.
Expressen
– Enligt Försäkringskassan själva utarbetas en återbetalningsplan för att slippa hamna hos kronofogden.
– Gäller detta ALLA eller bara vissa.
– Försäkringskassan undviker gärna att sätta svenska folket i den livsfällan kan man vänta med ärenden om man inte tror att en person omedelbart kan betala tillbaka.

Den här lottovinsten kan vi nog se som förlorad, antagligen har pengarna gått till någon terrorskola i Mogadishu.

Hjällbokvinnor har organiserat en demonstration mot Socialtjänsten i Lärjedalen, Göteborg 2006

Slutcitatet på detta är stor humor mina damer och herrar:

Leyla Hersi kommer själv ursprungligen från Somalia och fungerar som en röst åt flera av de somaliska kvinnor som medverkar i protesten, då många av dem har svårt med språket. Hon menar att socialens attityd måste bli bättre.
– Vi kräver våra rättigheter, säger hon. Annars kan vi lika gärna åka tillbaka till Somalia

Eter en sökning på namnet bor hon ännu kvar i Hjällbo.

Annonser