Idag mördades en kvinna och två barn i ett hus i Oslo. Expressen skriver inte vad det var för sorts hus men i VG står det

Familien bodde i et utleiehus sammen med mennesker av ulik nasjonalitet i et idyllisk villastrøk på Grefsen i Oslo. Klokken 14 i dag ble idyllen brutt.

– Verkar vara ännu ett ”multikulti” dåd.

– Politiet er tilbakeholdne med ytterligere informasjon. De vil ikke si noe om alder eller nasjonalitet på verken de drepte eller gjerningsmannen.
Aftenposten

– Polisen i Oslo ska ha presskonferens kl 20 ikväll. Då kommer antagligen en del frågetecken att rätas ut.

Barnen är ett och fem år gamla, familjen kommer från Irak. Kvinnan som är i 30 årsåldern kom till Norge 2001 som anhöriginvandrare. Mannen är född 1964. Han kom till Norge 1999. Sedan 2002 har mannen under flera år bott utomlands men han återvände till Norge i maj i år.

Huset som dådet skedde i är ett hus med 17 sängplatser, i detta hus inkvarteras stora och små barnfamiljer.

Dagbladet

SvD

Ännu ett dåd inträffade i Norge igår, i Bergen där en 28 -årig man har misshandlat en kvinna med kniv eller skruvmejsel, hon har blivt attackerad på halsen, nacke och rygg. 20.30 i gårkväll var hennes tillstånd allvarligt men stabilt rapporterar sjukuset. Hon låg kvar på intensivvårds avdelning.
– Förutom gärningsmannen har polisen tagit in tre vittnen som fanns i lägenheten där kvinnan blev misshandlad. Polisen har inte funnit vapnet ännu.

Bilden visar en av männen när han förs bort i handfängel av polisen, denna man är vittne till misshandeln/knivskärningen.

– Det måste ha varit fint väder i Bergenstrakten med denna solbränna.
– Någonting säger mig att det är ”Norska kulturberikare” som varit framme med kniven även denna gång

B-T

Annonser