I efterdyningarna till Sverigedemokraternas norrlandsturné publicerades igår en insändare i Norrbottens-Kuriren från en ”vanlig tant på 50 år”. Tanten beskriver sig så iaf i sin insändare, hon är mamma till tre barn, har sambo och jobbar inom statlig förvaltning.

– Man undrar hur ”vanlig” denna insändare är och med en vanlig googling på hennes namn får man en massa träffar på namnet, hur ”vanligt” är det att man får så många träffar.
– Bloggen Skymningszonen har ett mycket läsvärt inlägg om denna vanliga tant. Fenrisulv har kommit fram till att denna vanliga tants intressen och åsikter är:
– Medlem i nätverket mot kriget (Irakkriget).
– Aktiv i feministorganisationen F!
– Är aktiv i HBT rörelsen.
– Fd journalist som jobbat 11 år som reporter på Norrbottens-Kurien som konstigt nog publicerat hennes insändare.
– Jobbat aktivt i diskriminerinsfrågor inom Luleå kommun.

– Självklart är det inget fel i att engagera sig i det man tror på osv men att sen utge sig för ”vanlig” är lite konstigt. Det är många pk -poäng på denna dam

Norrbottens-Kuriren

Hur vanligt är det att dela sovrum/hem med en transa?
Kuriren
– Självklart får denna vanliga tant ha sina åsikter och dela sovrum med vem hon vill men jag vill inte kalla henne för ”vanlig”.
Han/hon var nomminerad som årets Norrbottning 2007.

I sann demokratisk ordning har kommentarsfunktionen på just denna insändare försvunnit av någon okänd anledning. Man kan undra varför just denna insändare ej har den funktionen som alla andra insändare har på tidningens insändarforum.

– Sverigedemokraternas partisekreterare, Björn Söder måste få ett svaråmål publicerat i nämnda tidning för att kunna bemöta påhoppet av denna ”vanliga tant”.

Annonser