En irakier har dömts till 8 års fängelse samt utvisnig till Irak.
Det var i maj iår som en 35-årig kvinna blev svårt knivskuren i halsen samt i buken. Enligt Expressens rapportering då om händelsen så fick vittnen gripa in för att irakiern skulle avbryta knivmisshandeln av sin fd fru. Som vanligt i media får man väldigt knapphändiga upplysningar när det gäller en kulturberikare.

Den här irakiern fick iaf sin dom nu i veckan och det blev 8 års fängelse för mordförsök samt grov kvinnofridskränkning 200 000 kr i skadestånd till kvinnan och utvisning med förbud att återkomma till Sverige.
– Försvarsadvokaten säger att straffet var strängare än vad han trodde sin klient skulle dömas till.
– Något som inte står i Expressens artiklar i maj då knivskärningen inträffade är att mannen har misshandlat sin fd fru minst tre gånger och efter skillsmässan har han hotat henne. Han ska ha skickat SMS med att han ska mörda henne om hon gifter om sig.
Jnytt

Antagligen kommer domen att överklagas av mannen för han riskerar olika typer av förföljning om han utvisas till Irak enligt advokaten.
– Vi får hoppas att hovrätten kommer fram till en mildare dom, säger försvarsadvokaten.

Nu har tingsrättsdomen på 8 års fängelse samt utvisning till Irak öveklagats. Inga nya fakta i fallet har framkommit men försvarsadvokaten hoppas på att Hd ska göra en annan bedömning när det gäller utvisningen.
JNytt

Musslorna i Jönköping känner sig kränkta av domen eftersom tingsrätten kopplar ihop mannen med sin religion.

Tingsrätten drar paralleller mellan vad mannen gjort och hans kvinnosyn som enligt dem beror på den arabiska kulturen och islam.

Självklart är DO inkopplad nu för att mjölka ut några 100 000 skattekronor till de kränkta musslorna.
SR Jönköping

– Fd frun vad riskerar hon om detta kräk får stanna i landet efter avtjänat straff ? Är det en ny omgång med kniven hon ska riskera om skitstöveln får stanna.
– Tycker det låter som en bra dom tingsrätten har kommit fram till men antagligen får kräket stanna i landet eftersom han har lyckats avla fram två barn.
– Sista ordet är nog inte sagt än men man får hoppas att hovrätten kommer fram till samma straffpåföljd som tingsrätten och verkställer tingsrättens dom.

Annonser