I veckan är Sverigedemokraterna ute på en norrlandsturné. I måndags började den med torgmöten i Sundsvall och Örnsköldsvik. I Sundsvall var fyra SSU ungdomar ute och delade ut flygblad som var speciellt framtaget för Sd:s norrlandsturné. Efter att SDUs ordförande, Eric Almqvist svarat på kritiken i dessa flygblad bjöd han in SSU på debatt för att försvara sina åsikter i flygbladet men SSU ville inte ”ta debatten”.

– I Örnsköldsvik hade ett 50 -tal Sd anhängare mött upp och de svarade med spontana applåder under torgmötet. Tidningen Ångermanland intervjuvade och ställde frågor till Björn Söder och Eric Almqvist.
Sd Kuriren

Umeå stod på programmet som nästa stad att besöka, ung vänster hade mobiliserat sig med att dela ut flygblad och i sann demokratisk anda erbjöd sig Sd att debabtera med dem på torget så fort de ordinarie talen var avslutade. Under mötet gång anslöt sig ett 30 -tal vänsteraktivister och med visselpipor, skrammel och personlarm väsnades så mycket att mötet fick avbrytas.
– Polisen fick ingripa med att avlägsna ett antal aktivister för att mötet skulle kunna fortsätta. Polisen är JO anmäld av Sd för att det tog så lång tid innan de ingrep så att mötet kunde fortsätta samt att en vänsteraktivist försökte att sabbotera ljudanläggningen. Polisen betraktar stämmningen som hätsk i Umeå.
– Ung vänster fick frågan om de vågade ta debatten och de äntrade scenen med att säga att de ”aldrig kommer att bemöta sd:s argument i en öppen debatt”
V-K 1 och V-K 2

– Eftermiddagen var det Skellefteås tur att få besök av Sd och där avlöpte torgmötet lungt, 16 poliser var utkommenderade för att se till så mötet kunde hållas. Enligt rykten skulle flera av vänsteraktivisterna åka till Skellefteå för att störa mötet, därav den stora polisstyrkan.
Norran

Tredje dagen på mötesturnén var i Piteå och Luleå. I Piteå hade ett 15 -tal åhörare dykt upp och lyssnade på Sds talare. Ung vänster delade ut flygblad och som vanligt blev de inbjudna att debattera för sina argument som de delade ut i flygbladen. Även denna gång svarade de med tystnad.

I Luleå hade skrik- och stör- vänstern samt några moderater mobiliserat sig för att störa torgmötet. Mötet hade samlat ett par hundra deltagare. Polisen fick ”röja lite bland gaphalsarna” så mötet kunde fortskrida. Björn Söder blev intervjuvad av både tv och lokala medier. Det var stundtals hätsk stämmning på mötet och SDUs Eric Almqvist blev mordhotad av han till höger i grön tröja och keps.

Sd-Kuriren i Luleå
Bloggen återkommer med fler nyheter om norrlandsturnèn ….

Annonser