Man kan läsa om att i Västa Götalands län anmäldes det 60 – 65 våldtäkter under juli månad det är en ökning på 10-15 % mot föregående år. Under juni anmäldes det 50 våldtäkter.
– Bara i helgen som var anmäldes 12 våldtäkter i V Götalands län.

– I fredags brottades en flicka ner när hon skulle kissa i Kungsparken i centrala stan. Hon lyckades slita sig loss sedan en man fört in handen innanför hennes trosor.
– Två flickor blev drogade i Uddevalla resp Trollhättan i lördags, en av flickorna vakande upp i en okänd lägenhet med blödningar och smärtor i underlivet, två män anhölls för våldtäkten i Uddevalla i ttela, lokaltidningen i Trollhättan så fortgår utredningen utan man har någon misstänkt. Lägenhetsinnehavaren har hörts men han är inte heller misstänkt.

– Lägenhetsinnehavaren borde veta vilken/vilka som har haft tillgång till lägenheten tycker man men skyddar väl sina kompisar. Tycker man kunde häkta han för skyddande av brottsling, han vet nog men tjallar inte. Inlåsning i häktet kanske gör han talför.

– Bara 10-15 % av alla våldtäkter fälls en gärningsman och enligt polisen står ofta ord mot ord.
– Länskriminalens chef säger att ökningen beror på att benägenheten att anmäla har ökat och med ett sådant uttalande kan man konstatera att han haft kriminolog Jerzy Sarecki som föreläsare och köpt rubb och stubb vad han säger.
G-P

Annonser