I morgon, tisdag börjar hovrättsförhandlingarna i Malmö. Det är fyra av moppemupparna som överklagat sina domar för hemfridsbrott. De dömdes för nämnda brott i tingsrätten och fick ungdomstjänst, de visstades olovligt på familjens gård enligt tingsrätten.
– Gängledaren som blev skjuten och klarade sig har inte överklagat utan ska vittna i rättegången. Det var han som attackerade bilen med mamman i med vedträn. Gängledaren dömdes för 2 fall av olaga hot.
– Moppegänget säger de var inbjudna til gården.

– Om dessa ligister var inbjudna som de säger, varför gömma mopparna 1 km från gården och gå dit sen i skenet av ficklampor.
– Varför gömmer de sig i buskarna när mamman kör in på gården med bilen när hon kommer hem.
– Varför beväpnar man sig med basebollträn, vedträn och snökäppar om man är inbjuden.

Sen kan man tycka att rubriken i Expressen är väldigt osmaklig ”Överlevande från Rödeby i hovrätten”. Svenska Dagbladet har även de samma rubrik och det verkar som TT är boven i dramat med rubriksättningen.
Blekinge Läns Tidning har kommentarsfält med lite av samma tankar som undertecknad när det gäller rubrikval.
– När man läser och tänker på den rubriken får man uppfattningen att det varit en massaker eller överlevande från Estonia förlisningenen eller när en galning går in på en skola med automatvapen.
– Media hade nog inte tänkt sig alls denna folkstorm och enorma stöd för ”pappan” som försvarade sin familj och egendom.

– Pappan har en dotter som bloggar och enligt henne så har vissa journalister svårt att fatta att de inte vill prata i telefon med dem. Familjen vill vara ifred och det måste man respektera efter allt de fått utstå under flera år av trakasserier och hot.

Dotterns blogg om tragedin i Rödeby. En mycket läsvärd blogg med mycket personliga tankar och känslor förmedlade.

Namninsamlingen till stöd för pappan är öppen än så om någon vill skriva på som stöd för pappan är det inte försent än.

Jag hoppas att hovrätten fastställer tingsrättens dom på ungdomstjänst för dessa fyra ligister.
– Det är viktigt att hovrätten fastställer tingsrättens dom, de här ligisterna är ute efter att mjölka skadestånd och i tingsrätten fick de inget.
– Huvudförhandlingen i hovrätten är om två månader, då tas den friande domen mot pappan upp. En skärpning av straffet för de fyra ligisterna är nog inte att tänka på eftersom åklagaren ej överklagat domarna.
SvD
Sydsvenskan

Hovrätten följde tingsrättens beslut och dömde de fyra pojkarna för hemfridsbrott.
H-D

Annonser