Varför denna tystnad från svensk media angående attacken i Tantolunden natten till måndag då två öppet homosexuella killar blev rånade, misshandlade samt en fick en kniv i magen. Han skadades allvarligt och vårdades sent på onsdagskvällen på sjukhus. Polisen betecknar detta som ett hatbrott. De två som blev utsatta för brottet kränktes med tillmälen som gör att polisen inte kan utesluta hatbrottsmotiv.

– Förövarna yttrade glåpord som anspelade på deras sexualitet och att de just hade kysst varandra. Sedan tog de fram knivar och krävde värdesaker, säger Therese Johansson, stationsbefäl vid Södermalmspolisen.

SvD

Enligt bloggen Robsten som blev kontaktad av en nära vän till en av de misshandlade och i samband vid kniv skärningen uttalade gärningsmännen ett hat mot svenskar ”alla svenskar är bögar” sa han samtidigt som han fick kniven helt oprovocerat i sig.

– I torsdags blev tre pojkar i 16- 17 årsåldern anhållna för brottet och de är hemmahörande i Stockholms södra förorter. Polisen har tydligen så mycket bevis att åklagaren kommer troligen att begära dem häktade.
SvD

– Man undrar varför det är så tyst om detta i media, inte en tidning har haft någon notis om detta sen pojkarna blev anhållna. Man frågar sig om svensk media vill undanhåla någonting för medborgarna eftersom tystnaden är total om detta hatbrott.

– Bloggen Fria Nyheter var i kontakt med polisen och fick ett signalement på gärningsmännen, detta signalement har media kategoriskt vägrat att ta med i rapporteringen från dådet och det lyder som följande: ”De tre gärningsmännen ska vara runt 18-20 år av utländskt härkomst och ha normal kroppsbyggnad.”

Bloggen Robsten skriver igår på sin blogg att:

Jag har fått uppgifter om gärningsmännen identitet nu. Två är från Afghanistan, en av dessa är Afghansk medborgare, den andre är svensk medborgare. En av gärningsmännen är bördig från Turkiet, eller har föräldrar som är därifrån.

– Robsten har fått mycket skit från de som försvarar ”etablisemanget” i bloggvärlden och han ska ha en stor eloge för efter stor vånda, att han gick ut med dessa fakta som media kategoriskt vägrar att skriva om. Skulle han inte ha kött på benen hade hans trovärdighet i bloggvärlden varit körd osv.

– Här är ännu ett exempel på att media ”mörkar” invandrares brottslighet. Hade detta varit nazister, etniska svenskar osv hade detta dåd orskat stora svarta krigsrubriker i varenda tidning, nu blir det på sin höjd en notis.

– Detta visar hur jävla rutten svensk journalistik är.

– Ska bli väldigt intressant hur media ska hantera detta för nu är det två grupper som svensk media värnar om som är inblandade i detta mordförsök.
– Jag misstänker att media vill göra både offer och gärningsmännen som ett offer.
– Kanske sker det påtryckningar från politisk håll att inte klassificera detta som hatbrott utan som ett ”vanligt överfall” som vanliga svenskar utsätts för dagligdags av dessa aggresiva, svenkhatande muslimska invandrarungdomar.
– Vad kommer böglobbyn att göra om brottet inte klassificeras som hatbrott.

Detta kommer att bli intressant att följa hur media ska vrida och vända sig i denna händelse.

Tre ”pojkar” häktades på lördagen på sannolika skäl misstänkta för grovt rån och grov misshandel. Åklagaren fick inte igenom sin häktningsframställan på försök till dråp. De är även misstänkta för ett rån i Humlegården strax innan attacken på det homosexuella paret.
De här importerade våldsentrepenörerna är kända av polisen sen tidigare.
Sydsvenskan

Annonser