Fredagen den 25 juli rånades sparbanken i Skurup. Rånarna kom över max 15000 kr Rånarna använde kniv och automatvapen och bankens personal blev chockade. I banken fanns även ett 10-tal kunder vid rånet.
– Efter ett par timmar efter rånet kunde polisen gripa tre misstänkta rånare.

Igår, måndag häktades dessa tre gärningsmän vid Ystads tingsrätt som misstänkta för sannolika skäl för det grova rånet mot Skurups sparbank.
De häktade är män som är 15,16 och 19 år gamla och är kända av polisen sen tidigare. De häktade nekar till brottet. Polisen har teknisk bevisning mot rånartrion samt vittnesuppgifter som binder dessa till brottet.
Hd

Ystads Allehanda

-Igår kväll dök det ner ett anonymt mail på namnet på dessa tre bankrånare och 19 -åringen heter Argjent Lukacs, 16- åringen heter Josef Bassam El-Heich och 15 -åringen Rami El Mohamad och samtliga är hemmahörande i Malmö.

– Det är samma namn som Fria Nyheter har publicerat.

– Än en gång har de sk “pensionsräddarna” utmärkt sig i brottets bana.

Tack du anonyme tipsare/mailare som vill visa sanningen för läsarna, en sanning som svenska journalister mörklägger för medborgarna.

– Ska bli intressant vad åklagaren åberopar i straff på denna trio om det går så lågt till rättegång och ev fällande domar.

Den yngste av rånartrion har redan rånat 2 banker, SEB i Jägersro den 6 maj samt SEB Kristianstad två dagar senare.
– Hans brottsliga karriär började redan som 13 -åring med rån och misshandel.
Nu i april iår tappade myndigheterna tålamodet när han misstänktes för mordbrand och då beslutades att han skulle tvångsomhändertas. Innan beslutet hade vunnit laga kraft så rymde han hemifrån och gjorde ovannämnda bankrån.
– Förra måndagen skulle han ställas inför domstol men då rymde han från Råby ungdomhem.
– Han skryter inför polisen med att han har ”tunga kontakter” och kan bli fritagen när som helst från Råby.
Expressen

Misstänker den här ligisten kommer inom 8-10 år sitta på någon av våra tunga anstalter för långvarigt fängelsestraff.

Lite update:08-07-31
Rami El Mohamad dömdes till sluten ungdomstjänst i 8 månader för bankrånet mot SEB, Jägersro och rånförsöket några dagar senare mot SEB i Kristianstad.

– Den här entrepenören i våld och rån har en stor ambitionen att snabbt ”bli något”.
– Självklart så kom det vanliga i rättegången att han är lättpåverkad, hamnat i dåligt sällskap. Något egenansvar för sina handlingar finns det inte.
– Trots att socialtjänsten, föräldrar, polis skola och fältarbetare har gjort stora aktiva insatser för killen så har han fortsatt i brottets bana. Han har gått i ett öppenvårdsprogram i ca 1år men brotten har ist blivit grövre.

-Hur mycket den här ”pensionsräddaren” kostat samhället och kommer att kosta samhället i framtiden är nog miljoner.

– Det verkar vara kört för killen och min prognos står sig om att inom 8- 10 år är han bland de ”stora” som blivit nått på en av anstalterna för de tyngre kriminella.
Sydsvenskan

Annonser