Under natten mot måndagen blev två personer rånade samt en av männen fick en kniv i magen. Polisen betecknar detta som ett hatbrott, männen är homosexuella.
– Det var två homosexuella som attackerades. Förövarna yttrade glåpord som anspelade på deras sexualitet och att de just hade kysst varandra. Sedan tog de fram knivar och krävde värdesaker
– Gärningsmännen har uppträtt på det klassiska sättet. De har frågat efter vägen, bett om att få låna mobiltelefonen och när de vägrats detta har de kallat sina offer för bögjävlar och tagit fram en kniv-
– Enligt polisen är det ett typiskt exempel på hatbrott.

Snart kräver väl den samlade journalistkåren undantagstillstånd i landet efter denna händelse. Tänk om alla som utsattes för personrån fick denna massmediala uppbackning av etablisemanget. Oftast när andra än HBT personer blir drababde av samma våld och brott blir det på sin höjd en notis i tidningen.
Expressen har nästan krigsrubriker och halva redaktionen verkar vara engagerade i detta brott.

Gärningsmännen beskrivs inte alls i SvD/TT, varför kan man undra. Man tycker att polisen skulle vara intresserade om någon lagt märke till de 3 gärningsmännen eller kanske sett dem springa från platsen mm.
– Det är nog inte första gången dessa rånar och misshandlar människor och med lite vittnesuppgifter kan polisen eventuellt ringa in någon av förövarna. Det borde ligga i pressens uppgift att få hatbrott uppklarade.
SvD
Men den eminenta bloggen Fria Nyheter har varit i kontakt med polisen och fått ett signalement som lyder: De tre gärningsmännen ska vara 18-20år, av utländsk härkomst och normal kroppsbyggnad.

– Inte alls förvånande att tidningarna väljer att inte skriva ut något signalemet för sanningen för medborgarna ska förtigas när det handlar invandrare och dess brottslighet.

– Hade det varit vita, blonda killar som gjort detta brott hade signalement funnits i varenda tidning.

Bloggen Robsten har en nära bekant till en av offret och skriver en utmärkt blogginlägg om dådet.

Nattens händelse var inte bara ett hatbrott mot homosexuella, utan även ett hatbrott mot svenskar. Det är ett utmärkt exempel på det hat och oprovocerade våld mot både svenskar och homosexuella, som utomeuropeisk invandring är ekvivalent med

Annonser