I torsdags kväll blev det stort bråk i en flyktingmottagning i Norge, 23 asylsökande blev skadade.
Orsaken till bråket är en konflikt mellan kurder och tjetjenier. Ett 50-tal tjetjenier ska ha kommit till flyktingmottagningen för att göra upp med kurderna. De som angreps ska ha varit arabiskt eller kurdisk härkomst.
– Polisen har gripit 5 tjejtjenier för överfallet.
SvD och Sydsvenskan
Så långt svensk media.
– I norsk media kan man läsa om att redan i maj iår så ville lokalbefolkningen i norska Nordbybråten, få den aktuella förläggningen nerlagd. Bygden har 4300 invånare och 430 asylsökanden. Befolkningen berättar om ideliga polisutryckningar till förläggningen, asylsökanden som stövlar in på tomterna hos folk, asylsökanden som går in och ut i husen oanmälda, kvinnorna som inte vågar gå ut själva längre i skogen. Den lokala livsmedelsbutiken har fått skaffa vakter pga av tjuverier.
Aftenposten maj
– Det kanske finns en anledning till att bråket startade och araberna och kurderna är säkert inte så oskyldiga som svenska medier vill framhävda.
Aftenposten

– Det ska ha varit bråk för 3 år sedan vid samma mottagning, då handlade det om en grupp muslimer som ville införa sharialagar, bla ville gruppen förbjuda användandet av kortbyxor inne på förläggningen. Det kan vara en fortsättnig på denna etniska och religösa motsättning.
Dagbladet

– Norska polisen tror orsaken till det stora bråket är

En av politiets hovedteorier er at en krangel mellom to tsjetsjenske kvinner og en kurdisk kvinne kan være foranledningen til det brutale angrepet.

Dagbladet

Halleluja för mångkultur …. så fort muslimer är inblandade så blir det alltid bråk.

Svenska Dagbladet har aktiverat sitt stasifilter och nämner inte i sin artikel att de boende i Nordbybråten i maj ville ha anläggningen stängd.

Lite update efter tips från en läsare:
Flera tjetjenska kvinnor ska ha blivit antastade och sexuellt förnedrade samt misshandlade av de kurdiska ”hedersmännen”. Något annat är väl inte att vänta av de kurdiska männen. Här visar en av de misshandlade kvinnorna sina skador hon fått av kurderna.

Antagligen är nog inte sista ordet sagt i denna multikultikonflikt i Norge.
VG

Annonser