Nima Sanandaji, vd för tankesmedjan Captus kritiserar idag i en debattartikel i Aftonbladet den förda invandringspolitiken.
– Han lägger den största skulden att integrationen inte fungerar på samhällssystemens utformning samt medierna och samhällsdebattörer som dag ut och dag in påstår att det svenska samhället bygger på rasism.

– Han menar att en invandrare som utbildar sig, arbetar hårt och har en positiv attityd till samhället lyckas ofta och blir en del av vårt gemensamma samhälle.
– Invandrarnas utanförskap beror på mediernas destruktiva samhällsbild samt på generösa bidrag, höga skatter, svårt att driva företag mm.

– Det här med att invandrare blir diskriminerade på arbetsmarknaden är inte sant. Det finns en viss form av det men det är inte den orsaken att invandrare inte ubildar sig, än en gång påpekar han att det beror delvis på att medier och debattörer opportunt beskriver Sverige som genomgående rasistiskt med dito medborgare.

– En sådan bild skapar en destruktiv inställning hos unga invandrare och negativ inställning som spär på segrationen i samhället.

En väldig bra fråga avslutar artikeln. ”-När kommer de intellektuella att ta sitt ansvar och förmedla en realistisk bild av integrationsproblemen?”
Aftonbladet

När kommer politiker och media sluta och ljuga om invandringens konsekvenser för oss medborgare?

Annonser