Polisen gjorde ett stort beslag av narkotika i helgen på flera platser i landet. I Stockholmstrakten samt i Varberg. Efter lång tids spaning slog då polisen till mot vissa personer och 6 personer är just nu anhållna för att vara misstänkta för grovt narkotikabrott och medhjälp till grovt narkotikabrott.

– Det ha beslagtagits flera hundra kilo amfetamin och cannabis vid tillslagen.
– Det är Internationella åklagarkammaren i Stockholm är ansvarig för begäran om häktning för de misstänkta och häktningsförhandlingarna hålls troligen i mitten på veckan.
– Ett 20-tal piketpoliser slog till i en villa i Apelviken strax utanför Varberg och 4 personer greps.
– 2 personer greps i Stockholmstrakten i ett samordnat tillslag.
– Hela razzian är organiserad av Östgötapolisen i samarbete med Rikskriminalpolisen. Knarkligan ska ha flera personer i nära anknytning till Östergötland.
– Enligt media ska en av de gripna i Varberg vara Daniel Demuynk alias Clark Olofsson som har suttit mer än halva sitt liv i fängelse. Nu riskerar han att sitta ytterligare 14- 18 år bakom galler eftersom maxstraffet för grovt narkotikabrott ligger i den storleksordningen.

Vad som jag har tittat efter är hur Clark benämns i pressen, är han svensk ?, är han belgare? Han har belgiskt medborgarskap, är han belgare med svenskt ursprung då?
-Just nu är han bara Clark Olofsson utan landsidentitet och man skulle kanske definiera han som ”papperslös” då.
– I sann pressanda borde han vara belgare eftersom man blir per definition blir ”svensk” så fort man fått sitt uppehållstillstånd och medföljande pass från Konungariket Sverige.
DN
SvD
Clark Olofssons brotts CV eller 30 år på kåken.

Annonser