Polisen i Stockholm väntar sig bråk i Rinkeby på lördagkv/natt. Det ska vara en stor fest i Rinkeby och polisen förväntar sig att gängbråken ska blossa upp igen. Det har varit småtjafs hela dagen mellan olika grupper säger polisen.
Natten mot lördag var det stort gängbråk med ett 40 tal personer inblandade. Polisen fick larmet om bråket vid 4.30. En person skulle ha skadats men när ambulans kom till platsen hade den skadade försvunnit.
– I sann Rosengårdsanda fick polisen en radiobil vandaliserad, rutorna krossades samt div plåtskador.
SvD
– Även i Kiruna har det varit gängbråk natten mot lördag. Upp emot 50 personer var inblandade i bråket. De två gängen drabbade samman med stenar, knivar, påkar och bräder. Rena upploppstämningen ska det ha varit när kirunabor slogs mot kirunabor med utlänsk härkomst som SR Norrbotten rapporterar om. 10 personer fick föras till sjukhus med lättare skador.

Norrlänska Socialdemokraten rapporterar att det tog ca 1,5 timme innan polisen dök upp. Enligt NSD var det 5 blivande raketforskare mot 30 svennar i bråket. På känt Mellan-Östern manner har stenkastning förekommit i bråket.

– Kiruna polisen har mobiliserat extra resurser för att ev möta nya bråk inatt.
SR Norrbotten

Man kan läsa i SvD att gatuvåldet ökar i Stockholm, på Södersjukhuset har fler våldsoffer som söker vård än hjärtinfarkter. Södersjukhuset tar hand om flest hjärtinfarkter i hela landet.

Polisen säger inte vilka gäng som bråkar i Rinkeby men man behöver inte vara hjärnkirurg för att räkna ut att det inte är etniska svenskar som bråkar för då hade det varit stora svarta krigsrubriker i varenda tidning. Har inte sett en enda blänkare i varken Ab eller Expressen om bråken, de har säkert fullt upp med vända ut och in på Anders Eklund. Väntar med spänning på liknande reportage angående ”smygaren”, den värsta serievåldtäktsmannen i vår historia.

Bloggen lär återkomma om detta imorgon ….

Det hann inte bli morgon för polisen rapporterar om stök och skadegörelse i Rinkeby i samband med en somalisk fotbollsturnering i området. Ett flertal polispatruller har full sysselsättning i området.
SvD

Nu på söndagsmorgonen rapporterar SvD om att det varit skottlossning vid Rinkeby tunnelbanestation. En man hittades med skador i huvudet. Enligt polisen är han inte skjuten utan har skador efter en stor kniv, typ machete. En väktare skadades och fick ta sig till sjukhus för omplåstring.

Annonser