På fredagskvällen greps fem män i Göteborg som misstänkta för det brutala vapenrånet mot en vapenhandlare i Trollhättan.
Fyra av de gripna har inte svenska pass som det så fint står i G-P. Den femte är hemmahörande i Göteborg enligt samma artikel. Enligt DN ska den femte vara ”svensk medborgare” och det vet man sedan gammalt vad det betyder i media.
G-P
Männen som är gripna är mellan 21- 25 år och enligt polisens presstalesman har rånet viss utlänsk anknytning.
– Brottrubriceringen är för de fyra av männen är att de är anhållna för mordförsök, grovt rån och misshandel. Den femte är anhållen för medhjälp till grovt rån.

– Svenska Dagbladet har änvänt cencurfiltret på redaktionen och tagit bort att det är 4 utlänningar som är misstänkta för den brutala misshandeln av det äldre paret. Artikeln är ombearbetad från ”grundartikeln”, varför kan man fråga sig. 13.09 blev orginalet publicerat och 18.40 klev cencurfiltret på redaktionen in.
– Är den cencurerad för att dölja sanningen för SvDs läsare att utläningar kommer hit och gör brott?
SvD

Det 70-åriga paret som bedriver en vapenaffär i sin bostad blev svårt misshandlade i torsdagskväll och ligger ännu nersövda på sjukhuset i Uddevalla. Deras tillstånd är mycket allvarligt de har frakturer och inre skador. En tredje man blev misshandlad i samband med rånet har kunnat höras på sjukhuset och om det beror på hans vittnesmål som dessa fem kunnat gripas vill inte polisen gå in på.
ttela

Radio Väst skriver inget om att fyra av de fem misstänkta männen ej har svenska pass.

Nu på söndagsmorgon skriver G-T om att vapenhandlaren sålde exklusiva revolvrar av märket Smith & Wesson och det är tydligen hårdvaluta i kriminella kretsar. Flera av de anhållna är sedan tidigare kända av polisen.

Annonser