Man kan läsa i olika medier om en västsvensk man som tilltvingat sig över 300 samlag med sin styvdotter. Övergreppen skedde mellan 1994 -99. Han dömdes i tingsrätten i Vänersborg till 8 års fängelse samt ett skadestånd på drygt halvmiljonen. Tingsrätten skriver i sin dom att den övervägde ett längre straff men eftersom inte hot eller våld förekommit i övergreppen valde man 8 års i straffpåföljd. Åklagaren hade yrkat på 12 år bakom galler. Försvarsadvokaten hade tyckt 5-6 år i buren varit ett lämpligt straff för sin klient. Enligt ttela är familjen hemmahörande i Mellerud.
Eftersom handlingarna skedde innan den skärpa lagen trädde i kraft 2005 är maxstraffet för väldtäkt 8 år bakom galler mot den nuvarande som kan ge upp till 14 års fängelse.
Sydsvenskan
SvD

Här finns en uppdaterad artikel i ttela

– Varför hängs inte den här skitstöveln ut med bild och namn i media? Han har erkännt sina gärningar.
– Han har hänsynlöst utnyttjat den här flickan som ett redskap för sin egna sexualitet.
– Varför får den här våldtäktsmannen ett lindrigare straff än Hagamannen. I detta fallet handlar det om hundra tals övergrepp mot en då 8 – årig flicka och höll på under 6 års tid. Ett par gånger i veckan som mannen själv säger.
– Varför får han en straffrabatt, kan det vara en hudfärgsrabatt han får eftersom han är ett offer som alla andra icke vita.
– Ett likvärdigt straff som Hagamannen hade varit att hoppas på, men jag hoppas att domen överklagas till hovrätten som skärper straffet i paritet med Hagamannen.

Annonser