Nu på morgonen har man hört på radions nyhetsändningar att Sverigedemokraterna och socialdemokraterna har sammarbetat men i verkligheten förekommer inget sammarbete i den bemärkelsen, i det här fallet har Sd och s röstat på samma förslag. Det var 15 st tilläggsyrkanden till den kommunala budgeten i skånska Kävlinge. Det handlar om en satsning på 3 miljoner kr och pengarna skulle användas till biblioteken, barnomsorgen och kommunens parker och rabatter.

Sd har 6 mandat i kommunfullmäktige och har vågmästarroll. Allianspartierna har 20 mandat och de röd-gröna 19 mandat.
– Personligen ser jag inget konstigt i det att man rösta likadant. Oavsett vilken partifärg man har så företräder man sina väljare. En Sverigedemokrat är tillsatt på precis lika grunder som en socialdemokrat, nämnligen via demokratiska val.

– Tänk det här scenariot att s lägger förslag i kommunfullmäktige och sen för att ev Sd stödjer dessa förslag och när det blir röstning om förslaget så röstar s emot sina egna förslag bara för att Sd tycker samma.
– Jag väntar nästan en brandkårsutryckning från Sveavägen 68 med Ulvskogskan i spetsen ska ”rätta in sossarna i ledet” nere i Kävlinge.

I Kävlinge har inte alliansen och socialdemokraterna lyckats prata sig till en gemensam lösning hur man ska frysa ut och mobba Sd. Mandatfördelningen är att det räcker att s och m gör upp, de har 29 mandat av 45.

Dagens Nyheter har sökt Mona för en kommentar om situationen i Kävlinge. Efter att ha läst DN artikeln så smågnabbas alliansen och S nu om hur det går till i Kävlinge när beslut fattas. Sd kan lungt sitta i baksätet och bara åka med.

– I Sydsvenskans ledare står det att om det går riktigt illa så att Sd kommer in i riksdagen bör alliansen göra upp med s och mp om besluten. Hellre det är att göra upp med ett parti som inte respekterar demokratiska värden .. * host host*

– Är det odemokratiska värden att vilja stoppa invandringen till övriga nordiska länders nivåer, att bara tillåta kvotflyktingar, dvs de som är riktiga flyktingar?
– Är det odemokratiskt att man vill ställa krav på de som får bosätta sig i landet och nästan till 100% finansieras deras uppehälle av skattepengar i 10-tals år.
– Är det odemokratiskt att se vilka enorma problem som finns i våra förorter?
– Är det odemokratiskt att vilja ta tag i frågan?
-Jag tror inte Sydsvenskan anställer folk och betalar lön utan att ha några som helst krav på sig att producera något. Skulle ifs kunna vara de som skriver ledarna.
Sydsvenskan
SR
DN

Annonser