Då kan man läsa om att flyktingströmen har minskat med 30% iår mot motsvarande siffra förra året. Totalt sökte 12270 personer livstidsförsörjning via permanent uppehållstillstånd (PUT) mot 17623 förra året.
Det är främst irakier som har minskat och enligt statistiken är minskningen 58 % och under perioden sökte ”bara” 3941 irakier asyl. Däremot har somalier ökat sitt asylturistande med 12 % till 1686st.
– Enligt siffrorna får ca 30% av alla irakier och 50% av somalierna PUT.

– Förhoppningsvis får man läsa om färre charterresor på lastbilsflak genom Europa med asylturistande irakier med destination ”Schwedistan”.

Vad som är intressant är att lyckas myndigheterna få ut dessa som ej har skäl att få livstidsförsörjning via PUT eller stannar de kvar i landet och blir illegala invandrare eller för att använda det mer politiskt korrekta ordet ”papperslös”. Tycka synd om faktorn blir högre med papperslös än illegal invandrare. Enligt migrationsminister Tobias Billström ska avvisningar ske på frivillig väg och då vet man ju hur det blir.
– Hur många anhöriga som fick livstidsförsörjning via PUT står det inte i SvDs artikel, men jag misstänker att det handlar om 10 000 -tals som fått PUT som anhöriginvandrare.

– Med tanke på att alliansen har ambitionen att göra hela landet till ett enda ”utanförskapsområde” med vita, skyddade enklaver för den politiska och ekonomiska eliten. Jag kan inte tänka mig att de har något annat i sikte eftersom de som ej har asylskäl ens blir avförda ut ur landet.
SvD

Det verkar som även fler ”ankarbarn” skickas tillbaka. Ett ankarbarn är ett ensamkommande barn som kommer ensam hit och när PUT beviljats så kommer hela tjocka släkten som anhöriginvandring. Ankarbarnen kommer främst från Irak, Afganistan och Somalia.
– Fantastiskt att dessa barn kan ta sig över halva jordklotet själva. Orsaken till att de kommer färre är enligt Migrationsverket att vägledande beslut har tagits för att skicka tillbaka dessa lycksökare.
Sydsvenskan

Annonser