Tidningen ETC har gjort en intervju med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Det känns som Sd har blivit mer accepterade som politiskt parti efter Almedalsveckan.
– Det verkar vara ett ”trendbrott” för Sd i medierna. Jag personligen tycker att Sd har funnits med på ett eller annat hörn i många tidningsartiklar hos de ”stora drakarna” som DN, SvD och G-P nu i veckan. Kds desperata försök att smutskasta Sd med naziuniformer och stöveltramp samt Mona & Marias avståndstagande för Sd har skapat rubriker. Sen den allmäna Sverige fientliga politiken som bedrivs av de sju riksdagspartierna med att invandrare ska behandlas med silkesvantar om possitiv särbehandling, självklart kravlöst, detta kommer att slå igenom i opinionsundersökningarna framöver.

– Det ska bli spännande att se hur opinionsundersökningarna blir den närmaste tiden.
– Min spontana reaktion är att många som röstade på Alliansen är väldigt besvikna på den förda politiken. Det ska bli intressant om detta missnöje visar sig i opinionssiffrorna.

-Trevligt att se att Jimme får ”prata till punkt ” i en tidningsartikel och framföra Sds budskap utan att det berömda rasistkortet plockas fram från rockärmen.

Svenska Dagbladets ledarredaktionsblogg skriver med följande rubrik: ”Ingen lätt match att ta debatten med sd”. De skriver vidare att Jimme är en skicklig och bra politiker som inte blir en lätt match att ställa mot väggen.
– Jag ser fram emot att få se och höra debatterna om invandringspolitiken, finns antagligen inget av de etablerade partierna som slår Sd på fingrarna iaf när det gäller att vara pålästa i frågan.
– Mina misstankar om utebliven debatt beror på att alla andra partier vet om detta och undviker att ta en ”seriös debatt”, de ägnar sig hellre åt smutskastning och mobbing.
– Det är lättare att dra upp rasistkortet än att ta en saklig debatt.
– Det är inte bara politikerna Sd ska ta debatten med, de har att brottas med i stort sett hela landets samlade journalistkår och dess smutskastning på Sd. Axess debatten visar att det finns kopplingar med AFA sympatisörer i tidningsredaktionerna.

Kors i taket kan man säga Svenska Dagbladets ledarskribent Sanna Rayman har ”pratat och tagit en eller om det var två sverigedemokrater i hand”. För att göra avbön från detta tilltag kommer antagligen en massa ledare att skrivas i smutskastningens tecken från hennes tangetbord/penna. Den här historiska händelsen skedde i samband med ett mingelparty under Almedalsveckan.
– De övriga i sällskapet runt bordet gjorde en ” Westerbergare” nämnligen avvek eller valde att håna och provocera.
– Mobbing och dylikt beteende är föga förvånande av från politiska etablisemangets lakejer. Ta debatten är inte på tal om.
– SvDs krishanteringsgrupp får säkert mobilisera sina krafter för samtalsterapi.

En bra debatt att se och lyssna på är den som Axess Tv har att se på weben med rubriken som behandlar vänsterextremisterna.

Högerextremister trakasserar, misshandlar, mördar. Medier rapporterar. När vänsterextremister kastar sten i politiska motståndares valstugor, misshandlar politiska meningsmotståndare och förstör egendom – då blir samma etablissemangs fördömanden inte längre lika tydliga.
– Kan det vara så att tidningsredaktionerna påverkas av vänsterextremistiska sympatisörer och till och med befolkas av dem?

Medverkande är:
Niklas Svensson, journalist
Anna-Lena Lodenius, journalist, författare
Magnus Sandelin, journalist
Mats Deland, forskare
Programledare Lennart Persson

I debatten framkom det att när Expressen hade gjort en kartläggning av de vänsterextrema rörelserna i landet efter kravallerna i Göteborg 2001. Kravet från Niklas Svensson var att det skulle vara en likadan granskning som de gjort några år tidigare med de högerextrema rörelsena och publicerat namn och bilder på de värsta extremisterna. Strax innan detta ska gå i tryck och publiceras så stoppar Expressens ledning materialet att gå i tryck.
En mycket bra debatt som visar hur tidningsredaktionerna har kopplingar till AFA.

Magnus Sandelin har skrivt den här debattartikeln som publicerades i Expressen i samband med att Stockholms Universitet hyrt ut sina lokaler för ”Motkraft”, kvällen slutar med ett stort bråk i med ett 40-tal personer slåss mot polisen.

Axess Tv

I Metro skriver en AFA sympatisör sina egna krönikor. Hon jämför det somaliska terrororganisationen Al -Shabaab med MUF eller SSU.

Annonser