Nu går Nyamko Sabuni, integrationsminister i alliansregeringen hårt åt Mona Sahlin och menar att det är hennes fel att utanförskapsområdena i landet har ökat med 22% till 156 områden. Enligt rapporten från folkpartiet som presenterades idag så lever nästan en halv miljon människor i sk utanförskapsområden.

Sen kan man läsa att Tobias Billström,migrationsminister och Cecilia Malmström, Europaminister som sitter i samma regering som Nyamko Sabuni har skrivit en debatt artikel i G-P som heter ” Europa behöver fler invandrare”.
– Ska vi ha ännu mer ”utanförskapsområden” eller ska hela landet bli ett enda område med vissa vita välbärgade enklaver som den politiska och ekonomiska eliten bor i.
– Firma Billström& Malmström vill lyfta fram de possitiva effekterna av invandring av främst analfabeter från tredje världen med att 240 miljarder skickas hem till släktingar i de forna hemländerna.
– Kör varje minister i alliansregeringen sitt egna race eller finns det någon sammanhållen politik bland ministrarna.

– Vad har du själv gjort under dessa två år du varit minister Nyamko Sabuni? Någon självkritik på den egna förda politiken finns det tyvärr inte. Ni lyckas heller inte speciellt bra med er politik, de som inte har asylkskäl lyckas ni inte få ut ur landet. Det finns utvisningsbeslut på ca 2000 irakier, se till att få ut de ur landet iaf. Din allianskompis Tobias Billström vill avhysningarna av irakierna ska ske på frivillig basis, undrar om han tror på det själv.

– Det är mycket prat i folkpartiet men liten verkstad. Var är språktesterna som ni mummlade om för några år sedan, nu sitter ni vid rodret och kan införa dessa språktester. Här kommer ett klipp med din sjungande partikollega Birgit Friggebo. Från kalabaliken i Rinkeby 1992.

– Landet har inte resurser att vara ”hela världens socialbyrå” utan vi måste stoppa all invandring utom den som betecknas som ” konventionsflyktingar” vilket är ca 5-7% av den totala summan asylsökanden.
– Vi måste ha samma invandringspolitik som övriga länder i Europa/EU.
– Landet måste börja ställa krav på alla lycksökare som fått PUT. Det ska inte gå att lulla omkring på socialbidrag år ut och år in.
– De som är kriminella ska ut ur landet så fort som möjligt. Börja med att utvisa de som smugglar in sina landsmän. Alliansregeringen måste visa handlingskraft och att det är lagen som gäller.
– Vi kan inte plocka in 100 000 nya lycksökare varje år med de problem vi redan har i de sk utanförskapsområdena.
– I vissa av de utpekade områdena går under 30% av 9 orna ut med ofullständiga betyg. Sämst är Norra Rosengård med 23,2 %, det är nog viktigare att kasta sten på samhällets beskyddare än att sköta sin skolgång.

Här finns en tabell på de 20 sämsta områden enligt folkpartiets sätt att räkna ut sitt ”utanförskapsindex”.

Hela rapporten finns att hämta här:Rapporten

Nu har den överspännde chilenaren Luciano Astudillo, utmanat Nyamko Sabuni på en serie debatter i ämnet och det ser jag verkligen fram emot. Det är tydligen han som ska matchas in på posten som invandrarminister i en framtida sosseregering. Mona verkar inte alls finnas med i debatten längre, det är ju hennes sk ”pensionsräddare” det handlar om. Hon om någon borde väl ta debatten med Nyamko Sabuni och förklara varför en halv miljon går omkring i en kravlös värld på bekostnad av oss skattebetalare.

Det är spel med öppet mål för Sverigedemokraterna inför valet 2010, partierna sänker sig själva i invandringspolitiken med att skylla på varandra. Fattar inte politikerna att väljarna vill ha en annan invandringspolitik än den nuvarande.
– Sd får 12% av ungdomsrösterna i en ungdomsenkät som Smålandsposten låtit göra, de är näst största parti i enkäten. ”– Ungdomar ärver oftast sina föräldrars åsikter.” sen är ungdomarna de som fått ta den värsta smällen av det ” mångkulturella smörgåsbordet”.
– Sen har politikerna målat in sig i ett hörn, första parti som börjar med att ställa krav på lycksökarna får den samlade journalistkåren efter sig. Röda mattan ligger utrullad för Sd in i riksdagen 2010.
DN
SvD
G-P
Sydsvenskan

Annonser