På måndagseftermiddagen rövades en flicka i 12, 13-årsåldern bort i Olofström i Blekinge. Hon fördes bort av 2 män i en bil. Hon fördes skrikande in i bilen med tvång. Vittnen hörde hur hon skrek hjälp på engelska.
Blekinge Läns Tidning ( BLT) går ut med signalement på gärningsmännen även hur flickan var klädd.

Signalement på flickan:

Flickan uppges vara i 12, 13-årsåldern. Hon var klädd i svartgrå tights och en svart kjol när hon fördes bort. Hon hade även en grå munkjacka med tryck på sig, knallrosa skor och det mörkbruna håret var vid tillfället uppsatt i en fläta.

Här är signalementet på gärningsmännen:

De båda männen var klädda i jeans och t-shirt. Den ena mannen beskrivs axellångt mörkt hår och uppges vara muskulöst byggd. Den andre mannen uppges vara liten, satt och knubbig, cirka 165 centimeter lång och ha mörkt, lockigt hår och mustasch.

Sedan finns det en bil med i BLT som beskrivs som vit, av kombimodell, mycket rostig och är utrustad med gula reistreringsskyltar med svart text.
BLT
I Aftonbladet står det ang registreringsskyltarna att det inte är en svenskregistrerad bil.
– Vilka länder har gul skylt med svarta bokstäver/siffror?

Om man nu går till Dagens Nyheter och ser vad de skriver om samma händelse gör man den upptäkten att något signalement på gärningsmännen finns inte med, ej heller beskrivningen av flickan. Bilen finns med och beskrivs nästan i samma ordlag som i BLT.
– Kan meddela att bloggen har blivit bannad från DNs sida, länkningen till artikeln är bannad i sann Nord – Korea anda. DNs läsare skall undanhållas sanningen.

Svenska Dagbladet och Sydsvenskan har ett telegram från TT och på TT vet man sedan gammalt att där råder DDR cencur.

Man kan fråga sig varför läsare undanhålls information som ej BLTs läsare får ta del av.
– Beror det på att det är brott av invandrare/utlänningar och i sann PK anda mörkas det.

En händelse om är väldigt tyst om är att en kvinna i 25-års åldern rövades bort under pistolhot i Västerås natten mot söndag. Händelsen utspelade sig på en pizzeria. Polisen tror sig det handlar om en ”familjeanlägenhet”. Polisen visste inte på söndagskvällen vem kvinnan var för ingen har anmälts försvunnen. Polisen vädjar till vittnen att höra av sig för många ska ha sett händelsen.

Flera personer ska ha varit vittne till händelsen. Polisen söker nu efter dessa personer, och vädjar efter fler upplysningar.
– Är det några som gjort iakttagelser får de jättegärna höra av sig.

I VLT har en av redaktörerna en blogg och där kan läsarna skriva frågor och redaktören kan svara samt redögöra hur de tänker när de publicerar vissa saker osv. Ang den här händelsen kan man ju undra varför inget signalement finns med, vad det var för bil. Kan ju vara att någon medborgare sett bilen och kan säga vad det är för bil och typ. Här han man se hur hon vrider å vänder sig inför sina läsare.

De här två händelserna får mig iaf att tänka på den nya ”rätten” som benämns som hedersvåld och ingår i det ”multikulturella smörgåsbordet”. Vi har bara så töntiga saker som midsommar i landet, därför ska vi berikas med nya ”rätter” som hedersvåld.

Skånskan hade en bra krönika om ”rätten ” hedersvåld i söndags.

Den patriarkala kulturen i delar av den muslimska världen har gjort att många kvinnor i Sverige i dag lever under manligt förtryck och hederstänkande.

En läsvärd krönika om det muslimska våldet mot kvinnor/flickor som inte rättar in sig i ledet och lever efter medeltida normer och värderingar. Det är sådana här kulturer som Mona och övriga riksdagspartier pratar sig varma för, det är dessa kulturer som ska rädda våra framtida pensioner.

Skånskan

Annonser