En läsvärd debattartikel som är skriven på Aftonbladet av Anders Lugn, fd officer i FN styrkan i Libanon på 80-talet.
Han kan hitta sex förhållanden som skapade forutsättningar för undergången av Libanon, samma sex förhållanden håller på att skapas/redan är en realitet i Sverige
– Svaga gemensamma nationella värderingar.
– Svag nationell krigsmakt.
– Svag nationell polismakt.
– Extremt god tillgång på vapen.
– Stor tillgång till droger, som alkohol och narkotika.
– Känsla av stor vanmakt i befolkningen.

Det finns även möjlighet att ”tycka till” och just nu är ca 45 % av de röstande som tror att inbördeskrig är tänkbart i landet.

– Jag är beredd att skriva under de flesta punkterna.
– Vi har en försvarsminister som är vapenvägrare och med en regering som nedrustar landet i motsatts till Ryssland som rustar både militärt och ekonomiskt.
– Vi har en poliskår med en inkopetent ledning som är tilsatt politiskt.
– Illegala vapen bara väller in i landet, främst från balkanländerna. Enligt artikelförfattaren är det lättare att få tag i ett vapen i Nybro än New York, fan trot.
– I flyktingsmugglarnas spår följer drogsmugglingen med som ringar på vattnet.
– Klyftorna i Sverige ökar, de som är rika blir rikare osv. Makt- och den ekonomiska eliten bor i stängda områden som inte drabbas av det ” multikulturella smörgåsbordet” såsom stenkastning, hot, misshandel, rån, våldtäkter mm. Ist för att ta tag i problemen som finns i betongförorterna, svarar makteliten med att ge 10000-tals lycksökare uppehållstillstånd. De som ska utvisas ur landet sker med en hastighet av 1 person om dagen, i bästa fall ska man väl tillägga. All utvisning sker på ” frivillig väg” tydligen.

Tänk att man ska kunna få läsa en artikel som drar slutsatsen att det multikulturella vansinnet vi håller på med här leder till inbördeskrig.
Aftonbladet Debatt