En mataffär i multikulturella Krongården, Trollhättan har av en enig miljönämnd tvingats stänga igen. Anledningen är allvarliga risker för kunderna.

– Oförpackade slaktkroppar har hittats i en frys som inte höll tillräcklig kyla.
– Brott mot EU-förordningar, bland annat genom att butiken inte kunnat visa upp dokument om köttets ursprung.
– Personalen ska ha skrivit egna innehållsförteckningar på varor – och missat ingredienser. På så sätt utsattes allergiker för ”allvarliga risker” enligt de livsmedelsinspektörer som granskat butiken.
Enligt miljönämndens ordförande Ann-Christine Tornebjer Torslid (s) har ägaren fått tid på sig att åtgärda bristerna.
– Tyvärr har han inte förstått allvaret i förvaltningens påpekanden. Vi ser ingen annan utväg, säger hon till TTELA.
– Mahmud Al-Kaisi, som företräder företaget i myndighetskontakter, säger att man kommer överklaga nämndens beslut att stänga livsmedelsaffären.
G-P

Det verkar det som butiken inte kan redovisa några fakturor på dessa ”frysvaror” och då tänker man på den här händelsen som skedde i Barrockparken i Upplands-Väsby för någon vecka sen. Där hittade kommunens miljöteam inälvor, ben och skinn från en slakt. Fyra får saknas i parken.
– För en lekman som mig förefaller slakten vara professionellt gjord. De har bara tagit hand om köttet och lämnat allt annat förutom tre fårhuvuden, säger Nils Odén.
Nu har kommunen patrullerande vakter i parken samt för att förhindra biltrafik lagt ut stora stenar.
– Ett tips till Nils är att kolla i frysboxarna i butikerna runt om i kommunen, det kanske finns ”frysvaror” utan faktura i form av fyra fårkroppar.
DN
SvD

Annonser