Jag vet inte om man ska skratta eller gråta åt den svenska flatheten. Sedan avtalet om återvändaravtal tecknats med Irak har det beslutats om att 1751 personer ska avsisas ur landet med irakiskt ursprung men till dags dato har de lyckats föra ut och avvisa HELA 45 st *fanfar*. Det finns en enda flight de kan änvända, nämnligen tyska Lufthansas flight (Arlanda- Frankfurt – Amman – Bagdad) och de släpper bara på en avvisad per flygning. Kostnaden för varje resa är ca 40000kr och det är väl använda pengar. För varje individ vi kan skicka tillbaka skickar signaler att ALLA inte får stanna och avnjuta livstids försörjning på svenska skattebetalares bekostnad.
SvD

– För helvete använd flygvapnets 8 Herkulesplan och öppna en luftbro ner till Bagdad. Det finns plats för 90 passsagerare och med 20 resor är problemet löst. Använd de här transportplanen innan alliansregeringen lyckats spara bort dem med. Försvaret av landet är tydligen ingen viktig fråga längre, det är viktigare med att övervaka sina egna medborgare. Hotet kommer tydligen inte utifrån enligt alliansregeringen utan innifrån.
– Med takten av en utvisad per dag och antagligligen ett 100-tal nya asylanter på ingång varje dag blir situationen skrattretande.

Migrationsverkets ledning har flera gånger uttryckt att tilltron till asylsystemets legitimitet kan komma att försvagas ytterligare.
– Vi har flaggat för problematiken i kontakter med regeringen. I höst måste man hitta fler vägar, säger Per Löwenberg.
Två alternativ som undersöks är en flyglinje som öppnats mellan Köpenhamn och Bagdad samt möjligheten att chartra plan för att flyga större grupper till Irak.

– Smugglingsligorna av irakier omsätter miljarder kronor på denna handel, samt med den följer ökad knarksmuggling och trafficking.
– Irakier som precis har fått beviljat ”livstids försörjning via PUT” och självklart ett pass från Konungariket Sverige har setts med bil åka ner till Irak för att smuggla hit sina landsmän.
– 90 till 95 procent av de omkring 18500 irakier som sökte asyl i Sverige i fjol hade betalat olika nätverk av människosmugglare för resan till Sverige, inklusive eventuella förfalskade resedokument
– Ca 250 000 svenska pass är ute på villovägar och med den flatheten att man kan hämta ut pass på pass i landet utan att någon begriper och ifrågasätter vad personen håller på med borde avskedas för tjänstefel. När man kan hämta ut 10 pass på ett år utan någon som reagerar på detta.
– Det finns en man i Göteborg som fått ut 12 pass på 6 månader utan att någon myndighetsperson slår larm om att det inte står rätt till.
– Med en poliskår i landet som får stark kritik av chefs JO.
– Med tullen som varnar för att vapeninförseln i landet är stor, främst från forna balkanländerna.
-Gränspolisen har inga ekonomiska resurser att ”spränga flyktingsmugglarligor”, tolkar och advokater kostar och det har vi ingen budget för. Bara i Göteborg är 15 ligor kända av polisen men inget görs.
-Ta pengar från Migrationsverkets budget säger jag. Visa lite handling någon gång.

Bilden länkad från Blågula frågor

Alliansregeringen måste väl få tummen ur någon gång tycker man i denna fråga, om inte så lär väl Sverigedemokraternas väljarstöd i opinionsiffrorna väcka dem. Ibland undrar man om inte alliansregeringen vill ”sänka landet”, för helt klart är landet på väg mot anarki och laglöshet.

SvD

Det går direkta flyglinjer till norra Irak från Stockholm. Priset är bara 385 € för en enkelbiljett. Varför använder inte svenska myndigheter den här linjen för utvisningarna ?
Läs även Merit Wagers blogginlägg

Annonser