Burlövs kommun planerar att ta 75 miljoner av de fonderade pensionspengarna till spårbygge. Det skall byggas en 4-spårig tunnel under Åkarp. Kommunen har fonderat ca 250 miljoner på ett konto för framtida pensionsutbetalningar till de kommunanställda. Nu har tydligen det socialdemokratiska kommunalrådet Kerstin Fredriksson långtgående förhandlingar med Banverket om att använda pensionspengarna till det här projektet. Socialdemokraterna har inte informerat övriga partier i kommunsyrelsen. S behöver stöd av M för att få igenom den här finansieringen i kommunfullmäktige.
Moderaten Lars Johnson säger att de inget besked kan ge än.

– Vi har inte hunnit prata om detta i gruppen. Vi får se hur vi ställer oss. Jag ogillar tanken på att kommunen ska stå för så stora delar av finansieringen, säger han.

Sydsvenskan

Banverket: ”Åkarpsborna kommer att bli nöjda” – Men frågan är vad säger kommunens anställda om att deras pensionspengar används till detta.

-Är svaret från S att vi kompenserar de kommunanställdas pensioner med att ta in 1000-tals analfabeter som pensionsräddare från Irak, Somalia, Afganistan.

Det måste väl vara staten som finansierar infrastruktur i landet, en 4 -spårig sträcka mellan Malmö – Lund ligger i hela landets intresse. Den här sträckan är lite av landets pulsåder när det gäller tågtrafik. Om kommunen ska vara med får de använda andra pengar än fonderade pensionspengarna.

Annonser