Den här mannen är efterlyst Norge för mord på sin 19-åriga hustru. Norska polisen har sänt ut mannens identitet samt skickat foto till gränsövergångar och flygplatser. Enligt VG är han efterlyst i hela världen. Mannen heter Kassa Yafet Gerbrewold och är 27 år.

Norsk media drar sig inte för att varken gå ut med namn eller bild på en efterlyst mördare.
Bara en timma efter mordet tros den efterlysta mannen tagit sig till Danmark med Stena Saga. Den efterlysta mördaren finns med på passagerarlistan från Oslo, samt att han dagen innan mordet tog ut en stor summa pengar i en uttagsautomat.

Norsk polis tror att gärningsmannen tagit sig till Etiopen. Från Fredrikshamn är det ca 8 timmars bilåkning till Frankfurts storflygplats med direktlinje till huvudstaden Addis Abeba. Norge har inget utlämningsavtal med Etiopien. Gärningsmannen blev efterlyst via Interpol på måndag förmiddag, han kan ha haft gott om tid på sig att komma på ett flyg till Addis Adeba.

VG

Det finns ett annat fall i Norge som inträffade förra den 20 augusti förra året på Aker Brygge, två rivaliserande gäng gjorde upp och den misstänte huvudgärningsmannen flydde till Pakistan där han var medborgare. I Norge har han ett sex årigt fängelsestraff för dråpförsök som väntar.
Vg 2006

VG

VG

– Sen kan man läsa i Aftonbladet om att den här mannen kan finnas i landet
– Han kan ha flytt till Sverige, säger polisinspektör Hanne Kristin Rohde till aftonbladet.se.

– Varför får inte svenska läsare veta samma saker som läsare av norsk media?
– Varför i helvete går inte svensk media ut med namn och bild på den efterlyste mördaren, för hur ska vi kunna veta att han är han om vi ser han ?

Atftonbladet

Annonser